Volkswagen, Scirocco'nun üretimini durdurduğunu açıkladı

Volkswagen Scirocco
Volkswagen Scirocco

Bir türlü bekleneni veremeyerek Volkswagen yetkililerinin de moralini bozan Scirocco, sonunda üretim bandından indiriliyor.

Emisyon skandalının ardından sıkıntılı zamanlar geçiren Volkswagen, Scirocco modelinden beklediği satış rakamlarını bir türlü alamadı. Mayıs aylarının başlarında bu modelle beraber Beetle’ın da üretimine son verileceği iddiası ortaya atılmıştı. Hatta iddialara daha fazla dayanamayan Volkswagen marka sorumlularından Arno Antliz konuyla alakalı şu açıklamayı yapmıştı: “Scirocco da Beetle da sınıfında kendilerine özgü karakterleri bulunan birbirinden değerli modeller. Lakin bazen araçların böyle bir karaktere sahip olması onların sonsuza kadar satışa sunulacağı anlamına gelmeyebiliyor.‘’

Volkswagen Scirocco, Avrupa'da 2016 yılında toplam 11 bin adet satıldı.
Volkswagen Scirocco, Avrupa'da 2016 yılında toplam 11 bin adet satıldı.

Elektrikli olarak geri dönebilir

Aradan 5 ay gibi oldukça kısa bir süre geçtikten sonra şimdi Scirocco’nun üretiminin durduğu açıklandı. 10 yıla yakın bir süredir satışları bulunan araç 2 kapılı spor otomobil bir tasarıma sahipti. Scirocco’nun hem tasarım hem de donanımının yenilenerek gelmesinin ise beklenen bir şey olduğunu söyleyelim. Öyle ki Scirocco’nun elektrikli olarak geleceği iddia ediliyor.

  • Resmi Volkswagen sitesinden yapılan açıklama şöyle: Scirocco artık sıfır bir üretim aracı olarak sipariş edilemez. Anca daha önce üretilmiş, stokları araçları alabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >