Volkswagen'de sular durulmuyor: Emisyon skandalı Touareg'e de sıçradı

Volkswagen
Volkswagen

Geçen yılın başından bu yana emisyon skandalıyla gündeme gelen Volkswagen'in Touareg modelinde de hileye başvurduğu ortaya çıktı.

Geçen yıl önce ortaya çıkan emisyon skandalının ardından Volkswagen cephesinde sular bir türlü durulmuyor. Alman otomobil üreticisinin, Touareg modelinde de benzer bir hileye başvurduğu ortaya çıktı. Reuters'ın aktardığı bilgilere göre Volkswagen, Touareg'de de yeni bir geri çağırma hazırlığında. Her ne kadar bu geriçağırmanın ilk etapta Amerika'yı kapsayacağı belirtilse de önümüzdeki dönemlerde dünya geneline yayılacağı ifade ediliyor.

Volkswagen, 2002 yılından bu yana Touareg isimli SUV modelini üretmeye devam ediyor.
Volkswagen, 2002 yılından bu yana Touareg isimli SUV modelini üretmeye devam ediyor.

Toplamda 57 bin araç sahibi etkilenecek!

Aktarılan bilgiler, yakın zamanda toplamda 57 bin Touareg'in geri çağrılacağını gösteriyor. Yalnızca Almanya'da 25.800 aracın etkileneceği bu durum, dünya genelinde birçok farklı ülkede de ses getirecek gibi görünüyor. Problem, geçen sene meydana gelen emisyon skandalının yeni bir dalgası olarak belirtilebilir. Zira Almanya'da gerçekleştirilen testlerin sonuçlarına etki edecek iki kontrol cihazının araçlara entegre edildiği ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >