Volvo, trafikte hayat kurtaracak sprey üretti

İsveçli otomotiv üreticisi Volvo, bisiklet kullanıcılarının hayatını kurtaracak müthiş bir sprey icat etti. Bisikletin parçalarına ve korumalıklarına püskürtülen spreyin ışık vurduğu an aldığı hal sizi de çok şaşırtacak.

Trafikte bisiklet sürmenin tehlikesi, bisikletlere korumasız binme ile birleşince oluşan kazalar da ölümlü sonuçlar doğurabiliyor. Bu tehlikenin oranı karanlıkta daha da artıyor. Pedal çevirdikçe yanan lambalar gibi küçük önlemler de bu duruma çözüm olamıyor.

Ürettiği dayanıklı otomobillerle bildiğimiz ve çevre güvenliğine maksimum önem veren Volvo ise bu konuda hayli yenilikçi bir ürün geliştirdi. Volvo Life Paint ismi verilen bu ürün, püskürtüldüğü yere ışık vurduğunda fosfor etkisi oluşturuyor ve parlayarak belirgin bir şekilde görünmesini sağlıyor.



Aşağıdaki videoda görüldüğü üzere sürücüler bisikletin tekerleğine, kasklarına, üst başlarına ve diğer parçalarına sprey sıkıyor. Böylece sprey sıkılan yerlere otomobil farı yansıdığında beyaz bir şekilde parlama yaşanıyor ve ekstra güvenlik sağlıyor. Volvo Life Paint'in 10 gün süreyle kullanılabildiği ve püskürtüldüğü yere kesinlikle bir zarar vermediği ifade ediliyor.


Mart ayında tanıtılan ürün artık internetten satın alınabiliyor. Satış fiyatı kargo dahil 20 pounda satılan ürün şimdilik sadece İngilitere'den temin edilebiliyor. Hayli ilgi gören bu ürünü Volvo'nun yakın zamanda diğer ülkeler için de satışa çıkarması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >