Volvo'nun üreteceği crossover otomobil Lynk & Co 02 tanıtıldı

Lynk & Co
Lynk & Co

Geely, Amsterdam'da düzenlediği etkinlikte yeni crossover otomobili Lynk & Co 02'yi tanıttı. Volvo tarafından Avrupa'da üretilecek aracın eski kıtadaki satışı 2020'de başlayacak.

Volvo'nun CMA platformunu kullanarak genç sürücülere yönelik Lynk & Co adıyla yeni bir otomobil markası oluşturan Geely, markanın üçüncü aracını tanıttı. Amsterdam'da düzenlenen etkinlikte, crossover türündeki Lynk & Co 02 resmen görücüye çıktı.

Yeni Volvo XC40 ile aynı platformu kullanan ve Belçika'daki aynı fabrikada üretilecek olan Lynk & Co 02, bununla birlikte bir Çin markasının Avrupa'da üreteceği ilk otomobil olma özelliği de taşıyor. XC40'ın 1,5 litre üç silindir benzinli motora sahip prizli hibrit güç sistemini kullanacak olan CUV, yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzumanla gelecek.

Prizli hibrit ve tam elektrikli versiyonları olacak

Avrupa'da sadece elektrikli güç sistemi seçeneğiyle satılacağı açıklanan Lynk & Co 02'nin 2021'de tam elektrikli versiyonu da piyasaya sürülecek. Kendine özgü dizayn anlayışı ve piyasadaki en modern otomobil platformlarından birini kullanması sayesinde Avrupa pazarında şansını artıran şirket, SUV, sedan ve CUV olmak üzere üç farklı kategoride üç araçla sektöre hızlı bir giriş yapacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >