Waymo otomobilleri sürücüsüz 6,4 milyon kilometre yol katetti

Waymo
Waymo

Google bünyesinde başlayan sürücüsüz otomobil çalışmalarına bir yıldır ayrı bir şirket olarak sürdüren Waymo, araç filosunun şimdiye kadar sürücüsüz olarak 6,4 milyon kilometre yol katettiğini açıkladı.

Google'ın 2009'da başlayan sürücüsüz otomobil projesi, geçen yıl Waymo adıyla müstakil bir şirkete dönüşmüştü. Toyota, Lexus ve Chrysler marka özelleştirilmiş otomobillerle sürücüsüz otomobil testleri yapan şirket, umuma açık yollarda katettiği mesafenin 6,4 milyon kilometreyi aştığını açıkladı.

Sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirmek için en önemli şey olan yol tecrübesini artırmaya uğraşan Waymo, sürücüsüz otomobillerle taksi hizmeti veren ilk isim olmuştu. Aşılan son kilometre taşıyla birlikte Uber, Baidu gibi rakiplerine gözdağı veren Waymo'nun etkileyici istatistikleri bununla da sınırlı değil.

Simülasyonda 4 milyar kilometre yol katedildi

Sadece son altı ayda 1,6 milyon kilometre sürücüsüz yolculuk yapan Waymo'nun araç filosu, firmaya ait San Francisco'daki sürücüsüz test pistlerinde 20 binden fazla gerçek hayat senaryosuyla güvenlik testine tâbi tutuldu. Otopilot teknolojisinin simülasyon üzerinde katettiği mesafenin ise 4 milyar kilometreyi aştığı ifade ediliyor.

ABD genelinde 23 şehirde sürücüsüz otomobil seyahatleri gerçekleştiren Waymo, otopilot teknolojileri alanında açık ara en çok tecrübe sahibi şirket konumunda. Bu tecrübenin ilerleyen dönemde sürüş hizmetleri olarak tüketicinin faydasına sunulması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >