Bilim & TeknolojiWhatsApp artık gruplara otomatik eklenme özelliğini engelliyor!

WhatsApp artık gruplara otomatik eklenme özelliğini engelliyor!

WhatsApp'ta isteyen her kullanıcı oluşturduğu bir gruba istediği kişileri dahil edebiliyor. Ancak yeni özellik gruplarda otomatik engelleme yerine kullanıcılara 'davet' gelmesini sağlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

YUNUS EMRE ŞAHİN GZT 1 DAKİKADA OKUNUR
WhatsApp artık gruplara otomatik eklenme özelliğini engelliyor!
WhatsApp

WhatsApp'ta isteyen her kullanıcı oluşturduğu bir gruba istediği kişileri dahil edebiliyor. Ancak yeni özellik gruplarda otomatik engelleme yerine kullanıcılara 'davet' gelmesini sağlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

WhatsApp grupları zaman zaman can sıkıcı hale gelebiliyor. Her saniye gelen bildirimler, amacı dışına çıkan sohbetler ve galeriye kaydedilen saçma fotoğraflar kullanıcı deneyimini sekteye uğratabiliyor. Peki tüm bunlar için bir önlem alınamaz mı? Elbette alınabilir.

Bildirimleri susturma ya da grupları sessize alma gibi özellikler mevcut. Hatta gelen medya dosyalarının telefonlara kaydedilmesi de önlenebiliyor. Ancak en başta zaten otomatik olarak girilen ve 'ayıp olur' diye bir türlü çıkılamayan WhatsApp grupları uygulamanın cılkını çıkarıyor. Uygulama sonunda bunun için bir düzenleme yapıyor ve grup sohbetlerinde sizi kimin ekleyip ekleyemeyeceğini seçmenize izin veren bir ayar getiriyor. Ancak artı basit bir ayarla WhatsApp gruplarına otomatik dahil olma durumunun önüne geçebiliyorsunuz.

WhatsApp'taki bu yeni özellik sayesine size grup davetleri geliyor ve yalnızca kabul ettiklerinize dahil oluyorsunuz. Yani otomatik olarak her gruba dahil edilemiyorsunuz.
WhatsApp'taki bu yeni özellik sayesine size grup davetleri geliyor ve yalnızca kabul ettiklerinize dahil oluyorsunuz. Yani otomatik olarak her gruba dahil edilemiyorsunuz.

WhatsApp'ta gruplara otomatik eklenme nasıl iptal edilir?

WhatsApp'ı açtıktan sonra Ayarlar / Hesaplar / Gizlilik yolunu izlemek gerekiyor. Daha sonrasında Gruplar üzerine dokunun ve seçeneklere bakın.

Burada Herkes, Rehberdeki Kişiler, Hiç Kimse gibi seçenekler yer alıyor. Peki ama bunlar ne anlama geliyor, detaylıca bakalım:

Herkes: Bu seçenek aktif edildiğinde aslında herkes sizi gruplara ekleyebiliyor. Yani herhangi bir davet gelmiyor.

Rehberdeki Kişiler: Böylece yalnızca rehberinizdeki kişiler sizi gruplara ekleyebilir.

Hiç kimse: Bu seçenek ise davetsiz hiçbir gruba dahil edilemeyeceğiniz anlamına geliyor.

REKLAM

Bu özellik şu anda bazı kullanıcılar için test ediliyor. Ancak birkaç hafta içinde herkese açık olacağını da ekleyelim.

YORUMUNUZU YAZIN, SORUNUZU SORUN
{{ entity.comments.quantity }} KİŞİ YORUM YAZDI
İLK YORUM YAZAN SİZ OLUN
YUNUS EMRE ŞAHİN GZT Editörü

GZT Teknoloji kendisinden sorulur. Teknoloji haberleri, ipuçları ve ürün incelemeleri hazırlar, her hafta gündemi değerlendiren canlı yayınlarla teknolojinin nabzını tutar.

YUKARI DÖNÜN

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz