WhatsApp, grup yöneticileri için yeni bir özellik daha yayınladı

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, son yayınlanan güncellemeyle birlikte grup yöneticilerine verilen izinleri daha da artırdı. Artık grup yöneticileri istediği takdirde grubu sessize alarak üyelerin mesaj yazmasını engelleyebilecek.

WhatsApp, yayınladığı her güncellemeyle sisteme yepyeni özellikleri dahil ediyor. Son dönemlerde grup yöneticilerine verilen hakları bu kapsamda değerlendirebilmek mümkün. Ek olarak, yayınlanan son güncelleme grup yöneticilerine çok daha fazla hak tanıyor. Hem Android hem de iOS için dağıtılmaya başlanan yeni özellik, grup yöneticilerinin istediği zaman grubu susturmasını sağlıyor. Peki bu özellik tam olarak nasıl çalışıyor?

Artık grup yöneticileri eskisine oranla çok daha fazla yetkiye sahip.
Artık grup yöneticileri eskisine oranla çok daha fazla yetkiye sahip.

'Mesaj Gönder' özelliği, WhatsApp gruplarında yöneticilerin yetkilerini önemli oranda artırıyor. Eskiden yalnızca gruba bir kişiyi dahil etme ve çıkarma gibi haklara sahip olan yöneticiler, artık çok daha geniş kapsamlı bir yetkiye sahipler.

Yeni güncellemeyle grubu istedikleri takdirde susturabilen WhatsApp grup yöneticileri, sohbetteki kişilerin gönderilerini kısıtlayabiliyor. Üstelik dosya alışverişi ve fotoğraflar için de benzer sistem geçerli. Kısaca grup yöneticileri artık basitçe gruptaki diğer kişilerin aktivitelerde bulunmasının önüne geçebiliyor.

Güncellemeyi yükleyen kişiler grupların yeniliklerinden yararlanabiliyor.
Güncellemeyi yükleyen kişiler grupların yeniliklerinden yararlanabiliyor.

Özellikle çok fazla kişinin yer aldığı WhatsAppgruplarında zaman zaman tartışma yaşanabiliyor. Bu tartışmalar sırasında grubu tamamen susturmak iyi bir yöntem olabilir.

Android ve iOS'ta bu özelliğe erişebilmek için güncellemeleri yapmak şart. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden her iki işletim sistemi için de en güncel WhatsApp uygulamasına erişebilirsiniz.

WhatsApp 2.18.201 (Android)
WhatsApp 2.18.201 (iOS)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >