WhatsApp güncellendi: Android'de resim içinde resim özelliği aktif edildi

WhatsApp
WhatsApp

Android mobil işletim sistemi için aktif edilen WhatsApp özelliği sayesinde sohbetten çıkmadan küçük bir pencere üzerinden video izlenebiliyor.

WhatsApp, son iki aydır resim içinde resim olarak da bilinen PiP özelliğini test ediyor. Facebook, YouTube ve Instagram'dan gelen video bağlantılarının küçük bir pencerede oynamasını sağlayan bu özellik tahmin edildiğinden çok daha işlevsel bir kullanım sunuyor.

Videolar için geliştirilen bu özellik aslında videoyu küçük bir pencerede izlemeye olanak tanırken bir yandan da WhatsApp'ta yazışmaya devam etmeyi sağlıyor.

Android ekosistemi için sunulan güncellemeyle birlikte WhatsApp'ta PiP özelliği kullanılabiliyor.
Android ekosistemi için sunulan güncellemeyle birlikte WhatsApp'ta PiP özelliği kullanılabiliyor.

Video izlerken sohbete devam edilebiliyor

Sonyıllarda akıllı telefonların ekran boyutlarının büyüdüğü düşünüldüğünde mevcut sohbetten ayrılmadan videoizleyip üzerinde konuşmak için bu tür bir özelliğin gerekliliği daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Twitter henüz desteklenmiyor

Şu anda Android ekosisteminde WhatsApp Beta (2.18.301) testlerine açık olan bu özellik şimdilik Twitter'da desteklenmiyor. Esasında Twitter bağlantılarındaki videolar için de benzer sistemin yer alması gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde güncellemeyle Twitter'ın da ilk paragrafta bahsettiğimiz listeye dahil olması bekleniyor.

WhatsApp'taki ufak video penceresinde tamamen kapatma ya da tam ekran yapma gibi özellikler de sunuluyor.
WhatsApp'taki ufak video penceresinde tamamen kapatma ya da tam ekran yapma gibi özellikler de sunuluyor.

Küçük pencerede çeşitli kontroller yer alıyor

PiP özelliğiyle birlikte küçük pencerede ekranı tam boyutlu büyütme ve pencereyi tamamen kapatma gibi seçenekler sunuluyor. Buna ek olarak pencerenin sağ altında ise oynatılan videonun hangi kaynaktan çekildiği de logoyla belirtiliyor.

Her ne kadar şu an WhatsAppBeta kapsamında güncelleme sınırlı bir kitleye erişiyor olsa da yakın zamanda sistemin tüm kullanıcılara açılacağı belirtiliyor.

WhatsApp'ın PiP özelliğini test ettiyseniz yorumlarınızı bekliyoruz. : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >