WhatsApp kendiliğinden silinen mesajlar özelliğini test ediyor

WhatsApp
WhatsApp

Son güncellemeyle otomatik dahil olunan grupları engellemeyi sağlayan WhatsApp, yeni özellikler duyurmaya devam ediyor.

Şu anda test aşamasında olan özellik, WhatsApp'ta mesajların belirlenen süre sonunda otomatik silinmesini sağlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Dünyanın en fazla tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, test aşamasındaki özelliklerle kullanıcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, uygulamaya son eklenen 'otomatik dahil olunan grupları engelleme' özelliği epey beğenildi.

Şimdi ise sırada sırada kendi kendini imha eden mesajlar var. Testaşamasındaki özellik, gönderilen mesajların belirli süre sonunda WhatsApp'tan silinmesini sağlıyor.

Bu özellik halihazırda Snapchat ya da Telegram gibi platformlarda sunuluyor. Ancak WhatsApp ile birlikte çok daha fazla kişinin karşısına çıkıyor diyebiliriz.

WhatsApp'ta silinen mesajlarda 6 farklı seçenek sunuluyor.
WhatsApp'ta silinen mesajlarda 6 farklı seçenek sunuluyor.

Hem bireysel hem de grup yazışmalarında kullanılabilecek

İsabetli tahminleri ve sızıntılarıyla bilinen WABetaInfo'nun haberine göre WhatsApp bu özellik sayesinde hem bireysel hem de grupmesajlaşmaya bu özelliği dahil ediyor. Böylece isteyen kullanıcılar mesajların belirledikleri süre sonunda ortadan kalkmasını sağlayabiliyor.

Toplamda 6 seçenek sunuluyor.

Sızan ekrangörüntüsü üzerinden gidecek olursak burada aslında 6 farklı seçenek yer alıyor. Bunlardan ilki özelliği kapatıyor. Ancak kullanıcılar 1 saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay ya da 1 yıl sonra belirtikleri mesajın otomatik silinmesini tanımlayabiliyor.

Test aşamasının ne zaman tamamlanacağı ve özelliğin WhatsApp'a ne zaman dahil edileceğini şimdiden kestirmek kolay değil. Ancak gizlilikendişesi çeken kullanıcılar için fayda sağlayacağı aşikar.

Bu sene WhatsApp'a bir dizi yeni özellik dahil edildi. Hatta yılbitmeden daha da eklenecek gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >