WhatsApp kullanıcılarına uyarı: Excel dosyalarını açmayın!

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısı, bilgisayar korsanlarının tehdidi altında.

Son bir yılda uçtan uca şifreleme, kişi etiketleme, metin biçimlendirme ve belge paylaşma gibi özelliklerin eklendiği mesajlaşma uygulaması, hacker'ların açık şekilde hedef aldığı bir platform haline dönüştü.

Kötü niyetli kişiler, özellikle "belge paylaşımını" hedef alan yeni bir siber saldırı gerçekleştiriyor. Son haberler, WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlarla birlikte kişilerin banka bilgilerinin çalındığı yönünde.

Bu sistem daha çok Excel tablosu şeklinde kullanılıyor ve belge açıldığında bankacılık uygulamalarını kullananların çeşitli bilgileri hacker'ların eline geçiyor. Öte yandan kullanıcıların diğer kişisel verileri açısından da tehdit oluşmaya başlıyor.
Şu anda özellikle Hindistan kullanıcılarını hedef alan kötü niyetli kişilerin yakın zamanda tüm kullanıcılar için benzer bir saldırıya girişeceği de ifade ediliyor. 

Elbette şu an bu saldırılar karşısında uygulanabilecek en sağlıklı yöntem Excel dosyalarını açmamak. WhatsApp'tan konuyla ilgili yakın zamanda bir açıklama ve güvenlik güncelleştirmesi gelmesi de muhtemel.
Şu anda özellikle Hindistan kullanıcılarını hedef alan kötü niyetli kişilerin yakın zamanda tüm kullanıcılar için benzer bir saldırıya girişeceği de ifade ediliyor. Elbette şu an bu saldırılar karşısında uygulanabilecek en sağlıklı yöntem Excel dosyalarını açmamak. WhatsApp'tan konuyla ilgili yakın zamanda bir açıklama ve güvenlik güncelleştirmesi gelmesi de muhtemel.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >