WhatsApp Web'e iki yeni özellik geliyor!

WhatsApp Web
WhatsApp Web

Bilgisayardan WhatsApp'a giren kullanıcılar için iki büyük yenilik geliyor... Bu özellikler sayesinde artık WhatsApp Web çok daha kullanışlı bir yapıya bürünüyor.

Android ve iOS mobil işletim sistemlerinde olduğu gibi Web desteği sayesinde bilgisayarlar üzerinden de sıkça kullanılan WhatsApp, yayınlanan her güncellemeyle yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Son olarak WhatsApp Web için yakında sunulması beklenen güncelleme, beraberinde iki önemli yeniliği getirecek gibi görünüyor.

WhatsApp Web'e yakında dahil edilmesi beklenen özellik sayesinde videoları pencereyi taşıyarak farklı bölümlerde izlemek hale geliyor.
WhatsApp Web'e yakında dahil edilmesi beklenen özellik sayesinde videoları pencereyi taşıyarak farklı bölümlerde izlemek hale geliyor.

Grup üzerinden istenilen kişiye mesaj gönderme devri başlıyor

WhatsApp sızıntılarıyla yakından tanınan WABetaInfo, yeni WhatsApp Web ile birlikte gruplar içinde özel mesajlaşma sisteminin geleceğini ifade ediyor. Yani böylece grup üzerinden yalnızca istenilen kişiye mesaj göndermek mümkün hale geliyor. Şu anda bu sistem doğrudan yeni bir sohbetle istenilen kişiye mesaj göndererek gerçekleştirilebiliyor ama grup üzerinden bu işlemin gerçekleştirilecek olması gayet güzel.

Pencereleri sürüklemek mümkün hale geliyor

Diğer önemli gelişme ise Picture in Picture. Bu özellik iç içe farklı pencerelerle WhatsApp Web uygulamasının kullanılmasını sağlıyor. Ancak burada bir kısıtlama var; zira yalnızca videolar ayrı pencerede izlenebiliyor. Yani WhatsApp Web'ten gönderilen ya da alınan videolar ayrı pencere şeklinde istenilen yere sürüklenerek izlenebiliyor. Ayrıca oynatma, duraklatma, ses açıp kısma, videoyu ileri - geri sarma ve tam ekran moduna geçme özelliklerinden de yararlanılabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >