WhatsApp'a beklenen özellik geldi: Artık tüm dosya formatları destekleniyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, hem Android hem de iOS mobil uygulamaları için yayınladığı güncellemelerle tüm dosya formatlarına destek vermeye başladı. Yani bundan böyle artık tüm dosyaları WhatsApp üzerinden paylaşabilmek mümkün.

Dünya genelinde 1.2 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla en çok tercih edilen mobil uygulamalardan biri olan WhatsApp, kısa bir süre önce yayınlanan güncellemeyle yepyeni bir özellik daha kazandı. Bu sistemle birlikte son birkaç aydır fazlasıyla konuşulan "dosya formatı fark etmeksizin paylaşım" özelliği hayata geçti. Yani artık bundan böyle WhatsApp üzerinden dosya uzantısı fark etmeden paylaşım yapılabiliyor.

Artık WhatsApp üzerinden Android'de 100 MB, iOS'ta 120 MB'tan büyük olmamak üzere dosya uzantısı fark etmeksizin paylaşım yapılabiliyor.
Artık WhatsApp üzerinden Android'de 100 MB, iOS'ta 120 MB'tan büyük olmamak üzere dosya uzantısı fark etmeksizin paylaşım yapılabiliyor.

Esasında bu dosya paylaşım özelliği geçtiğimiz dönemlerde esnetilmiş; DOCX, XLSX ve PDF gibi formatlar sunulmaya başlanmıştı. Son yayınlanan güncelleme ise ZIP dahil tüm dosya sistemlerine destek vermeye başladı. Ancak bu noktada tahmin edilebileceği gibi dosya boyutlarına ilişkin bir sınırlama var. Android mobil işletim sisteminde 100 MB olan bu sınır, iOS ekosistemi için 120 MB olarak belirlenmiş durumda. Dosyalar için belirlenen limitin önümüzdeki dönemlerde artması söz konusu.

Yeni güncelleme sonrasında Android işletim sisteminde WhatsApp üzerinden gelen tüm belgeler otomatik olarak "indirilenler" klasörüne depolanıyor. Yani kullanıcılar doğrudan bu klasör vasıtasıyla dosyalara erişebiliyor. iPhone'larda ise sohbet detaylarından paylaşıma dair tüm ayrıntılar görülebiliyor.

WhatsApp'ın bu yeni özelliğinden yararlanabilmek için kullanıcıların son güncellemeyi yüklemesi gerekiyor. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden uygulamaların son sürümlerine erişebilmek mümkün.

WhatsApp (Android)
WhatsApp (iOS)

Not: Kapak fotoğrafı The Next Web'e aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >