WhatsApp'ta istifa süreci hızlandı: 'Neeraj Aora görevini bıraktı'

WhatsApp, istifa süreçleriyle çalkalanıyor.

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformları arasında gösterilen WhatsApp, bir yıldır sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Yönetim kurulunda görev yapan isimlerin bir bir istifa etmesi, üst yönetimi yeni adımlar atmak konusunda hızlandırıyor…

Facebook’un Instagram ile birlikte satın aldığı ve o günden bu yana birçok farklı hamleyle bezediği WhatsApp’ta satın alma etkileri hız kesmeden devam ediyor. Yönetim kademesinde ‘görünür’ olan etkiler, işten çıkarma ve istifa süreçleriyle devam ediyor.

Instagram’da uzun süredir devam eden, kurucu üyeler Kevin Systrom ve Mike Krieger’ın istifasıyla zirve yapan krizler WhatsApp’a da sıçramış durumda. WhatsApp son olarak Neeraj Arora'nın istifasıyla sarsıldı.

WhatsApp'ın yönetim kadrosunu gösteren illustrasyon.
WhatsApp'ın yönetim kadrosunu gösteren illustrasyon.

'Ailemle zaman geçirmek istiyorum'

2014 yılı başında Facebook’un WhatsApp’ı satın almasıyla birlikte CBO’luk görevinden Facebook operasyonuna geçiş yapan Arora, dün Facebook üzerinden yazdığı bir veda mesajıyla birlikte görevinden istifa ettiğini ilan etti. Acı ya da manidar bir gönderme yapmayan Arora, ‘ailesiyle zaman geçirme isteği’ dolayısıyla görevini bıraktığını duyurdu.

Neeraj Arora, WhatsApp'ın önemli isimlerinden biri olarak değerlendiriliyordu.
Neeraj Arora, WhatsApp'ın önemli isimlerinden biri olarak değerlendiriliyordu.

Aora 'veda mesajı' yayınladı

WhatsApp’ın yetkin isimleri arasında gösterilen Neeraj Arora’nın veda mesajı şu şekilde:

  • "Zaman akıp gidiyor ama hatıralar değil. Jan ve Brian'ın (kurucu ortaklar) beni WhatsApp projesine dahil etmesinin üzerinden 7 yıl geçtiğine inanamıyorum. Bu kadar yetenekli insanlarla çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum ancak veda etme vakti geldi. WhatsApp'ın basit, güvenli ve güvenilir bir mesajlaşma uygulaması olarak kalacağından hiçbir şüphem yok. Şimdi kendimi yeniden toparlama ve ailemle vakit geçirme vaktidir."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >