WhatsApp'taki yeni güvenlik açığı kiminle konuştuğunuzu gösteriyor!

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'taki son güvenlik açığı, birkaç satır kodla çevrimiçi durumunuzun sürekli görüntülenmesini sağlıyor. Yazılım mühendisi Rob Heaton'un ortaya çıkardığı konunun detayları ise şöyle.

Yayınlanan her güncellemeyle daha işlevsel hale gelen WhatsApp, zaman zaman çeşitli açıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Son olarak yazılım mühendisi Rob Heaton tarafından ortaya çıkarılan bir açık, WhatsApp'ta kimlerle konuşulduğunu gösteriyor! Uygulama üzerinden mesajlaşma sırasında kullanılan bir Google Chrome eklentisi, Javascript kodlarının ele geçirilmesini sağlıyor. İşte bu kodlar da aslında WhatsApp'ta kiminle konuşulduğunu ortaya çıkarıyor.

Bu yazılım açığı aslında tamamen "çevrimdışı" ve "çevrimiçi" olma durumlarıyla alakalı denilebilir. Zira çevrimdışı konumdayken uygulamada sohbet bölümüne girip, çevrimiçi olunduğunda otomatik olarak bu bilgi sunuculara kaydediliyor. Doğal olarak bu veriler de birtakım sonuçların elde edilmesini sağlıyor.

WhatsApp'taki bu güvenlik açığı, çevrimiçi kalınma süresini tüm detaylarına kadar ortaya çıkarıyor.
WhatsApp'taki bu güvenlik açığı, çevrimiçi kalınma süresini tüm detaylarına kadar ortaya çıkarıyor.

Bunlardan ilki kişinin hangi saatler içinde aktif bir şekilde WhatsApp'ı kullandığı gibi... Hatta daha fazla analiz yapıldığında çevrimiçi kalınma durumundan uyku süresi analizi bile gerçekleştirilebiliyor. Üstelik daha fazla kodla beraber farklı kullanıcıların çevrimiçi olma zamanları görüntülenebiliyor. Benzer sorunlar geçtiğimiz dönemlerde Facebook Messenger'da da yaşanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >