WhatsApp'tan yaş sınırı hamlesi: Artık herkes kullanamayacak

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'taki yaş sınırı 13'ten 16'ya yükseltildi. Bu hamleyle birlikte Avrupa Birliği vatandaşlarında 16 yaşından küçük olanların bu uygulaması kullanması mümkün değil. Detaylar haberimizde:

Her güncellemeyle yeni özellikler kazanan WhatsApp, bu kez de 16 yaş sınırıyla gündemde. Dünyanın en fazla kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasındaki bu gelişme Avrupa Birliği'ndeki kullanıcıları kapsıyor. Eskiden 13 olan bu yaş sınırı yaşanan son gelişmeyle birlikte 'veri gizliliği kuralları' sebebiyle 16'ye çıkarılıyor.

Yani aslında 16 yaşından daha küçük olan Avrupa Birliği vatandaşları WhatsApp'ı kullanma hakkına sahip olmayacak. Şöyle ki: hizmet ve gizlilik politikalarına yeni eklenen bu madde sebebiyle kullanıcıların 16 yaşından daha büyük olduklarını ispatlamak gerekiyor. Bu kontrol sisteminin nasıl olacağıyla alakalı herhangi bir bilgi ise yok.

Bu hamleyle birlikte WhatsApp kullanım yaşı 16'ya yükseliyor.
Bu hamleyle birlikte WhatsApp kullanım yaşı 16'ya yükseliyor.

Peki ama 16 yaşından küçük olanlar ne yapacak?

Şu anda halihazırda 16 yaşından daha küçük olan ve WhatsApp kullanan yok mu; elbette var. Hem de sayılar hayli fazla. Dolayısıyla 13 ile 15 yaşlarındaki kullanıcılar için farklı bir mekanizma getirilmesi söz konusu. Bu noktada kullanıcılara veli sorumluluğu gibi bir prosedür getirilmesi söz konusu. Ayrıca kısıtlı bir sürümle bu kullanıcıların da WhatsApp'tan yararlanmaya devam etmesi sağlanacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >