WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange, Bitcoin zengini oldu

Bitcoin WikiLeaks
Bitcoin WikiLeaks

ABD'nin uyguladığı maddi ambargo nedeniyle WikiLeaks’ta toplanan parasını sadece Bitcoin’e yatırabilen Julian Assange, Bitcoin’in büyük artışıyla beraber çok büyük bir kâr elde etti.

Kaynak gizliliğini koruyarak hükümetlerin ve diğer organizasyonların hassas belgelerini yayınlayan İsveç merkezli WikiLeaks internet sitesini kuran Avustralyalı bilgisayar programcısı Julian Paul Assange zamanında yaptığı ''zorunlu yatırım'' sayesinde bir anda milyonlarca dolar kazandı.

Bitcoin'in 8 yıllık artışını gösteren tablo paylaştı

Julian Assange, 2010’da Bitcoin’e yatırım yaptıktan bu yana yüzde 50 binlik bir geri dönüş aldıklarını açıkladı. Buna sebep olan ABD hükümetine de teşekkür eden Assange, 18 Temmuz 2010 ve 14 Ekim 2017 tarihlerinde Bitcoin oranlarının ekran görüntüsünü yayınladı. 18 Temmuz 2010’da 0,0.6 dolar olan Bitcoin son tabloda 5,814 dolardı.

Visa ve MasterCard yasaktı

Assange inanılması zor artışla beraber 2010’dan bu yana yüzde 50 bin getiri sağladıklarını açıkladı. Assange, Bitcoin’e yatırım yapmasını ise ABD hükümetinin Visa ve Mastercard’ı yasaklamasına bağladı. Bu yasaklar üzerine başka seçeneği kalmayan Assage WikiLeaks’ta toplanan parayı Bitcoin’e yatırdı.

Julian Assage 2012’de, Londra Ekvator elçiliğine sığınma hakkı kazanarak o zamandan beri orada kalıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >