Will Smith 'e-spor' dünyasına girdi, 46 milyon dolar yatırdı

​Will Smith 'e-spor' dünyasına girdi.

Güney Kore'nin en büyük e-spor oluşumlarından Gen. G, ünlü oyuncu Will Smith'in de aralarında bulunduğu çok sayıda popüler isimden oluşan bir ekipten tam 46 milyon dolarlık yatırım almayı başardı. Son birkaç ayda olumlu bir profil çizmeyen Gen. G, yatırım sonrası toparlanma sürecine girebilir...

LoL olarak bilinen ve dünyanın en popüler oyunları arasında gösterilen League of Legends'in Kore Şampiyonluk Ligi'nde mücadele eden ve aynı zamanda Seoul Dynasty takımının da ana şirketi konumunda yer alan Gen. G, uzun zamandır duyulmamış bir yatırım almayı başardı.

Seoul Dynasty, dünyanın en başarılı e-spor kulüpleri arasında değerlendiriliyor.
Seoul Dynasty, dünyanın en başarılı e-spor kulüpleri arasında değerlendiriliyor.

Ünlü futbolcu Honda da yatırım yaptı!

Güney Kore merkezli olarak faaliyet gösteren e-spor kulübü, açılan yeni fon ile birlikte ciddi tutarda bir parayı da kasasına koymayı başardı. Bahse konu fona en büyük desteği veren isimlerin başında Hollywood yıldızı Will Smith geliyor. Yaptığı yatırımla birlikte kulübün yönetiminde de ciddi bir konuma sahip olan Will Smith'in yanı sıra ünlü Japon futbolcu Keisuke Honda da hissedarlar arasında yerini aldı.

Keisuke Honda da e-spor dünyasından ümitli.
Keisuke Honda da e-spor dünyasından ümitli.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Keisuke Honda, oldukça heyecanlı olduğunu ve e-spor dünyasının Japonya'da da sürekli olarak büyümekte olduğunu ifade etti. Gen.G'nin yatırımcıları arasında NBA takımı Los Angeles Clippers'ın oyuncusu Dennis Wong da yer alıyor. Will Smith ve Keisuke Honda'nın yüklü yatırımlarının ardından e-spor dünyasına başka ünlülerin de el atması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >