Xiaomi büyümeye devam ediyor: Televizyon fabrikası açıldı

Akıllı televizyon yatırımları Xiaomi için büyük önem arz ediyor.
Akıllı televizyon yatırımları Xiaomi için büyük önem arz ediyor.

Bu yıl içerisinde giriş yaptığı Hindistan pazarında kısa sürede büyük beklentiler oluşturmayı başaran Xiaomi, yalnızca akıllı telefonla sınırlı kalan yatırımlarını genişletmek istiyor. Xiaomi, Hindistan’da televizyon fabrikası açma çalışmalarını resmen başlattı.

Birçok dev şirket için olumlu bir pazar olarak değerlendirilen Hindistan, büyük yatırımlara ve köklü yeniliklere alışmış durumda. Şirketlerin yatırım odaklı ziyaretlerini karşılıklı avantajlarla bezemeyi başaran Hindistan, Xiaomi için de makul bir nokta olarak değerlendiriliyor.

Xiaomi, büyük anlaşmalar imzalayarak dünyanın birçok ülkesine resmi ofisler açmaya devam ediyor.
Xiaomi, büyük anlaşmalar imzalayarak dünyanın birçok ülkesine resmi ofisler açmaya devam ediyor.

Hindistan’da bu yıl içerisinde akıllı televizyon sektörüne adımını atan Xiaomi, en prestiji istatistik kurumlarından IDC’nin verilerine göre güncel olarak Hindistan’ın bir numaralı akıllı televizyon üreticisi konumunda. Piyasadaki gücünü artırmak ve arz seviyesini artırmak için çalışmalar yapa Xiaomi, Hindistan’da satılan televizyonları üretmek için fabrika açtı.

Dixon hisseleri artış gösterdi!

Xiaomi ve Hindistan arasındaki büyük iş ortaklığı, televizyon fabrikası özelinde başlayarak birçok farklı alana doğru geçiş yapacak. Xiaomi’nin kurduğu yeni televizyon fabrikası Hindistan’ın en büyük teknoloji şirketlerinden Dixon Technologies ile birlikte çalışıyor. İki dev şirketin arasındaki ortaklık piyasalarda da etkisini gösterdi ve Dixon’ın hisseleri kısa sürede %4 oranında büyüme gösterdi.

Dixon Technologies tesisleri Xiaomi çalışan ve ürünlerini ağırlamayı sürdürüyor.
Dixon Technologies tesisleri Xiaomi çalışan ve ürünlerini ağırlamayı sürdürüyor.

Fabrika, görkemli boyutlarıyla da ilgi çekiyor

Xiaomi ve Dixon ortaklığının resmiyete döküleceği fabrika da ortaklığın ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seriyor. Dixon-Xiaomi fabrikasının toplam alanı yaklaşık 32 dönüm ve 850 civarında çalışana istihdam sunmakta. Xiaomi bu fabrika için 2019 1. çeyrekte ayda yaklaşık 100.000 birim üretim kapasitesine sahip olduğunu bildirdi. Mi LED TV 4A 32" ve Mi LED TV 4A 43" modelleri ile üretime başlanacak ve önümüzdeki dönemlerde diğer modellerin de bu fabrikada üretilmesi için gerekli çalışmalar da yapılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >