Xiaomi, ekonomik problemler yaşayan GoPro'yu satın almayı düşünüyor

GoPro
GoPro

GoPro, yaklaşık bir milyar dolara mobil cihaz devi Xiaomi'ye satılabilir. Aksiyon kamerası sektörünün öncü ismi, Çinli firmaların ucuz ürünleri yüzünden zor günler geçiriyordu.

Aksiyon kamerası sektörünün öncü ismi GoPro, son birkaç yıldır Uzak Doğulu rakiplerinin baskısı altında eriyor. 2014'te borsaya açılan ve piyasa değeri 10 milyar dolara kadar yükselen teknoloji girişimi, dijital medya şirketine dönüşme ve drone üretme projelerinde başarısızlığa uğrayarak ikinci plana düştü. Bir satın almaya sıcak baktığını açıklayan GoPro CEO'sundan sonra ilk ciddi teklif Xiaomi cephesinden geldi.

The Information tarafından gündeme taşınan iddiaya göre, Xiaomi yönetim kurulunda GoPro'yu satın almak için görüşmeler yürütülüyor. Ekonomik sıkıntıları olan ve satış hacmi her geçen dönem daralan bir firma için piyasa seviyesinin üstünde bir ödeme yapmak istemeyen Pekin merkezli teknoloji devi, satın alım sürecini tamamladıktan sonra zaten mevcut olan aksiyon kamerası serisini batıda GoPro markasıyla genişletecek.

Çinli üreticilerin ucuz kameraları sektörü değiştirdi

Uygun fiyatlı aksiyon kameraları, GoPro'ya en büyük darbe vuran unsur oldu. 10 milyar dolara ulaşan piyasa değeri onda birine düşen ve son iki yılda çalışanlarının yarısını işten çıkarmak zorunda kalan GoPro, eğer anlaşmaya varılırsa bundan böyle Xiaomi'nin alt markası olarak faaliyet gösterecek. Dedikodulara olumlu tepki veren GoPro hisseleri, son 24 saatte yüzde 8,8 civarında yükseldi ve muhtemel satın alıma yatırımcıların sıcak baktığını göstermiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >