Xiaomi'nin sesli asistan tanıtım videosu yayınlandı

Xiaomi
Xiaomi

Xiaomi'nin sesli asistamı Xiaomi AI'ın tanıtım videosu yayınlandı. İşte dijital asistanın kullanım detaylarını gösteren iki dakikalık video...

Apple ve Samsung'un ardından Çinli akıllıtelefon üreticileri de sesli asistanları devreye sokuyor. Son olarak, sunduğu model çeşitliliğiyle dikkat çeken Xiaomi, Xiaomi AI adındaki yeni sesli asistanın videosunu yayınladı.

Mi Mix 2s'te standart olarak yer alıyor!

Xiaomi kişisel asistan, esasında Apple Siri ve Samsung Bixby benzeri mantıkla çalışıyor. Ancak, buna ek olarak Çin'e özel servisler sayesinde efektif bir şekilde kullanılacağı tahmin ediliyor. Mi Mix 2s'te standart olan gelen bu uygulama yeni güncellemeyle diğer akıllı telefonlar için de kullanılabilir hale geliyor. Ancak şimdilik güncellemenin ne zaman çıkacağıyla alakalı bilgi yok.

Akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda sıkça karşımıza çıkan kişisel asistanlar, artık Nesnelerin İnterneti sayesinde ev cihazlarında da yayılıyor. Her ne kadar şu an için ülkemizde yaygınlaşmamış olsa da önümüzdeki günlerde yapay zeka destekli kişisel asistanların çok daha fazla karşımıza çıkacağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >