Xiaomi'nin yeni patent görsellerinde çentik tasarım boyut değiştiriyor

Xiaomi çentik ekranlı tasarım
Xiaomi çentik ekranlı tasarım

Çentik ekranlı tasarım birçok şirket tarafından orta hatta giriş seviyesinde bile tercih ediliyor. Xiaomi'nin yeni sızan patentine göre yeni çözüm ise biraz garip. Ayrıntılar haberimizde:

Akıllı telefon üreticileri ekran / çerçeve oranını artırmak için yeni çözümler geliştiriyor. Kenar çıtaların inceltilmesi; çentik ya da damla tasarımına geçilmesi gördüğümüz ilk çözümlerdi. Daha sonrasında ön kamerayı gizlemek için açılır kapak tasarımlı ürünler de karşımıza çıktı. Şimdi de ekran altına gömülen kameralar fazlasıyla konuşuluyor.

Xiaomi'nin yeni patenti çentiği telefonun en üst kısmında ayrı bir parçaymış gibi sunuyor.
Xiaomi'nin yeni patenti çentiği telefonun en üst kısmında ayrı bir parçaymış gibi sunuyor.

Xiaomi'den yeni bir çentik sistemi

Orta ve hatta girişseviyesi modellerde bile gördüğümüz çentik ekran, şirketler tarafından yeni şekillerde ve farklı boyutlarda karşımıza çıkıyor. Xiaomi'nin son çözümü ise çentiği biraz farklı bir noktaya getiriyor.

Paylaşılan çizim görselleri yeni çentik tasarımının telefonun üste doğru uzamasını sağlıyor. Yani aslında çentik telefonun üst kısmına yerleştirilmiş ek bir yüzey olarak sunuluyor. Yani aslında az önce bahsettiğimiz açılabilir kameralı modellere benzeyen bir sistem var.

Bu çizim görsellerinin somut bir ürün şeklinde karşımıza çıkıp çıkmayacağını tam olarak bilemiyoruz. Ancak uzantı gibi ayrı bir parçada yer alan ön kamera ve ahizenin kötü gözüktüğü kesin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >