Xiaomi'nin yeni patentinde çift delikli ekran yer alıyor

Delikli ekran
Delikli ekran

Akıllı telefonlarda ekran / çerçeve oranını yükseltmek için delikli ekranlara başvuran şirketler artık bu sistemi de bir adım öteye taşıyor. Xiaomi'nin yeni patenti ekranda çift delik barındırıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Telefon üreticileri ekran / çerçeve oranını yükseltmek için birkaç yıldır çentikekranlıtasarımlar kullanıyor. Ancak son aylarda buna ek olarak bir de 'delikli ekranlar' ortaya çıkmaya başladı. Samsung, Huawei, Xiaomi ve diğer birçok üreticinin bu alanda çalışmaları var. Hatta Samsung'un 20 Şubat'ta tanıtacağı Galaxy S10 serisinde bu tasarıma yer verdiği konuşuluyor.

Ekranda çok daha az ölü alan kalmasını sağlayan delikli ekranlar, temelde çerçevelerin tamamen ortadan kalkmasını sağlıyor. Böylece az önce de bahsettiğimiz ekran / çerçeve oranı daha da artmış oluyor. Xiaomi'nin son olarak patentini aldığı sistemde ise ekranda çift delik yer alıyor.

Xiaomi'nin patentini aldığı yeni tasarım çift delikli ekran yer alıyor.
Xiaomi'nin patentini aldığı yeni tasarım çift delikli ekran yer alıyor.

Çift delikli ekran tasarımı!

Çizim görsellerinden de anlaşılabildiği gibi hem solda hem de sağda delikler bulunuyor. Böylece çiftönkamera sisteminin artık delikli ekranlı telefonlarda da aktif şekilde kullanılması bekleniyor. Xiaomi'nin bu çift delikli ekran patentini almış olması önümüzdeki dönemlerde bu tip ürünler çıkabileceğinin en önemli göstergesi.

Ay sonunda Mobile World Congress'te yeni ürünlerini sergileyecek olan Xiaomi'nin 5G destekli katlanabilir bir modelini gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >