Yaşamınız süresince kaç Güneş tutulması daha göreceksiniz?

Güneş tutulması.
Güneş tutulması.

The Washington Post, geliştirdiği bir web aracı sayesinde gerçekleştirilebilen ölçümle birlikte gerçekleşecek olan Güneş tutulmalarını sayısal verilerle ortaya koyabiliyor. Araç, birçok kişi tarafından ilgiyle kullanıldı.

Son gerçekleşen büyük Güneş tutulması sonrasında birçok insan aynı soruyla baş başa kaldı: Bir sonraki ne zaman olacak? Hemen hemen iki yılda bir, dünyanın bir köşesinde tam bir Güneş tutulması meydana geliyor. Türkiye’deki en son tutulma 1999 yılında gerçekleşmişti. The Washington Post’un geliştirdiği araca göre, Türkiye'den izlenebilecek olan bir sonraki tam tutulma, 21 Nisan 2088'de meydana gelecek. Şayet tam tutulmaları yakalamak için Dünya’yı dolaşma niyetiniz varsa önümüzdeki 100 yıl içerisinde tam 69 farklı tam tutulma daha gerçekleşecek.

The Washington Post’un geliştirdiği araca bakıldığında 100 yıl yaşadığımız varsayıldığında ömrümüz boyunca kaç farklı Güneş tutulmasıyla karşılaşacağımız da görülebiliyor. Bu araç, doğum tarihinizi girmenizin ardından sizlere gelecekteki Güneş tutulmalarıyla kaç kez karşılaşacağınızı anında söylüyor. Araç, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir ilgiyle karşılaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >