Yaşlanmayı geciktirecek fareler devleri peşine düşürdü

Yaşlanmayı 'fareler' geciktirecek.
Yaşlanmayı 'fareler' geciktirecek.

Çıplak kör fareler üzerinde çalışan bilim inşaları, insanların yaşlanmalarına çözüm getirecek bir çalışma üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Neredeyse kanserden ve yaşlanmaya etki eden Telomer’in zarar görmesinden dahi etkilenmeyen farelerin, insan yaşlanmalarına çözüm olacağı ifade ediliyor.

Bilim insanları,insanların yaşlanmalarını durdurmak veya yavaşlatmak için uzun yıllarıdır araştırmalarını sürdürüyor. Bu araştırmalar sırasında çeşitli yöntemler de keşfeden bilim insanları en son olarak çıplak kör farelerin üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

Fareler, özel kapsüllerle korunuyor.
Fareler, özel kapsüllerle korunuyor.

Söz konusu farelerin genetik yeteneklerine odaklanan bilim insanları, insanların yaşlanmalarını neredeyse durdurabilecekleri bir araştırma üzerinde çalışmaya başladı. Bakıldığında nerede ise kanserden dahi etkilenmeyen fareler, canlıların yaşlanmaları ile doğru orantılı olan Telomer‘leri zarar görse dahi yaşlanmaya meydan okumayı başarabiliyor. Hal böyle olunca bilim insanlarının ve bu tür gelişmelere büyük yatırımlarda bulunan Google, Amazon, Paypal gibi firmaların gözü bu projeye yönelmeye başladı.

Yaşlanma geciktirici fareler neredeyse 'parmak' boyutunda.
Yaşlanma geciktirici fareler neredeyse 'parmak' boyutunda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >