Yazılımcının tehdidi: 'McAfee serbest bırakılmazsa tüm bilgiler yayınlanacak!'

McAfee'den uzunca bir süreden bu yana haber alınamıyor.

● Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik oluşumlarından McAfee'nin kurucusu John McAfee, geçtiğimiz günlerde kayıplara karıştı.

● Şirket yöneticilerine göre yetkililer tarafından gözaltına alınan John McAfee, 2020 yılındaki başkanlık seçimlerine aday olmasıyla dikkati çekmişti.

● John McAfee'nin Twitter hesabını yöneten kampanya menajeri Juan Maria Loggia-Ramirez, şirket kurucusunun serbest bırakılmadığı takdirde, ellerinde bulunan 'tüm gizli belgeleri' açığa çıkaracaklarını ve birçok farklı isim ve kurumu zor durumda bırakacaklarını açıkladı.

Antivirüs yazılımlarının öncüsü, dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik oluşumları arasında gösterilen McAfee, John McAfee tarafından 1987yılında kuruldu. 2010 yılında Intel tarafından satın alındıkları sürece kadar birçok farklı konuda kendi alanının 'en iyisi' olarak tanımlanan McAfee, hemen hemen her bilgisayarın 'koruma kalkanı' olarak tanımlanıyor. McAfee'nin kendine ait çalışma yönergeleri ve iş disiplini şirketi neredeyse rakipsiz kılarken üretilen yazılımların farklı konu ve cihazlara da adapte edilebiliyor olması, şirkete büyük bir avantaj olarak geri döndü.

McAfee kurucusu John McAfee.
McAfee kurucusu John McAfee.

McAfee'ye dair tüm bu iş süreçlerinin dışında şirket, uzunca bir zamandan bu yana 'oldukça kritik' bir konuyla anılıyor. Şirket kurucusu John McAfee, geçtiğimiz günlerde 'nedensiz' biçimde ortadan kayboldu. 17 Temmuz günü McAfee'nin resmi Twitter hesabından paylaşılan tweet'ler, McAfee'nin yetkililer tarafından gözaltına alındığı iddiasını ortaya koyuyor.

2020 yılındagerçekleştirilecekABD Başkanlık seçimine adaylığını koyan ve hacklenemez bir kripto para cüzdanını yapan John McAfee'nin twitter hesabını yöneten kampanya menajeri Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez, ABD'yi John McAfee'nin gözaltında kalması durumunda gizli olan verileri açığa vurmakla tehdit etti.

John McAfee'den günlerdir haber alınamıyor.
John McAfee'den günlerdir haber alınamıyor.

Daha önce 2012 yılında gerçekleşen Belize cinayetine dahil olmakla suçlanan ve hakkındaki tüm suçlamaları reddeden McAfee, geçtiğimiz hafta içerisinde attığı tweet'te kendisinin işlediği tek suçun vergi beyannamelerini belgelememesiolduğunu söyledi. Suçlandığı diğer tüm iddiaların da ABD hükümetinin kendisini susturması için yapılan bir propaganda olduğunu belirtti.

'McAfee serbest bırakılmazsa ortalık karışır!'

Sürecin devamında John McAfee'nin Twitter hesabını kontrol eden Loggia-Ramirez'in McAfee'nin hesabından attığı tweet, 'tehditkar' bulunabilecek bir içeriğe sahip. 'John McAfee, @theemrsmcafee ve diğer ortakların yetkililer tarafından gözaltına alındığından şüphelenmek için geçerli sebeplerim var. John gözaltında kalmaya devam ederse başladıktan sonra benim bile önleyemeyeceğim olaylar gelişmeye başlayacak. John, dünyanın çeşitli bölgelerindeki verileri belirli kişilerle gizlemişti. Yerlerini ya da konumlarını bilmiyorum ancak John ortaya çıkmazsa bilgilerin ortaya çıkacağını söyleyebilirim.' diyen Ramirez, McAfee'nin serbest bırakılmaması halinde 'ortalığın karışacağını' net biçimde ifade etmiş oldu.

John McAfee'nin 'ortadan kaybolma' sürecine ilişkin CNET'e açıklamalarda bulunan Ramirez, tüm imkanlarıyla McAfee'yi aradıklarını da ifade etti. McAfee, 19 Temmuz tarihinde CIA'in kendisini almayı denediğini belirtmişti. O sırada denizde olduğunu yazan McAfee, kendisinden birkaç gün haber alınamayacağını, eşiyle ellerinde silah varken çektiği bir fotoğrafla belirtmişti.

John McAfee ve eşinin 'silahlı' fotoğrafı.
John McAfee ve eşinin 'silahlı' fotoğrafı.
John McAfee'nin Başkanlık seçimlerindeki tavrının kaybın nedeni olabileceği ifade ediliyor.

John McAfee nerede?

McAfee'nin 'kayıplık durumunun' devamı halinde her şeyin ortaya saçılacağını yalnız şimdilik sessiz kalmayı tercih ettiğini söyleyen Loggia-Ramirez, 'Cevabımız, böyle bir şeyin olması durumuna karşın önceden tasarlanmıştı ve birbirinden haberdar olmayan birçok kişiyi içerisinde barındırıyor. John aptal değil' ifadeleriyle ciddiyetinin CIA ve hükümetyetkilileri tarafından anlaşılması isteğinin altını çiziyor.

John McAfee'nin kampanya menajeri Loggia-Ramirez. (Ramirez'in tarzı ile söylem üslubu benzerlik gösteriyor denebilir.)
John McAfee'nin kampanya menajeri Loggia-Ramirez. (Ramirez'in tarzı ile söylem üslubu benzerlik gösteriyor denebilir.)

John McAfee'ye ne olduğunu ve bunca zamandır nerede bulunduğunu gösteren herhangi bir veri ise mevcut değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >