Yeni bir yerli otomobil daha geliyor: Gen Otomobil TM-480

Yerli otomobil
Yerli otomobil

Gen Otomobil tarafından geliştirilen tamamen elektrikli yeni yerli otomobil ilk kez sergilendi. Toplamda 203 beygir güç oluşturabilen otomobilin tek şarjdaki menzil mesafesi ise 400 km olarak belirtiliyor.

Yerli otomobille alakalı yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sürekli konuşulan ve diri tutulan bu projede bazı açıklamalar ise kafa karıştırıcı olabiliyor. Şu ana kadar yerli otomobille alakalı olarak birçok farklı detay ortaya çıkmış durumda. Geçtiğimiz dönemlerde hazırladığımız kapsamlı birhaberde işte tüm bu ayrıntıları paylaşmıştık.

Anadolu Grup, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding'in birlikte çalıştığı proje kapsamında en güncel teknolojinin yakalanacağı her açıklamada özellikle belirtiliyor. B ve C segmentinde iki farklı üretim gerçekleştireceği belirtilirken otomobilin 2021 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Gen Otomotiv'in yerli otomobil projesinde sergilenen TM-480 modelinin arkadan görünümü bu şekilde.
Gen Otomotiv'in yerli otomobil projesinde sergilenen TM-480 modelinin arkadan görünümü bu şekilde.

Yerli yeni otomobil!

Ancak son olarak İstanbul'da düzenlenen bir fuarda görücüye çıkan farklı bir yerli otomobil de dikkat çekiyor. Gen Otomobil'den Dr Gürsel Güzel, geliştirdikleri yerli otomobili ilk kez fuar kapsamında görücüye çıkardıklarını duyurdu. Hatta Güzel, konuyla alakalı olarak şu açıklamayı yaptı:

  • İç tasarım, dış tasarım, mekanik tasarım bütün şasisi kaportası ve motoru yerli. Motor sürücü, elektronik donanımlar bütün kontrol üniteleri ve yazılımlar bize ait.

Bu yeni otomobilin maksimum hızı 160 km / saat olarak belirtiliyor.
Bu yeni otomobilin maksimum hızı 160 km / saat olarak belirtiliyor.

Toplamda 6.5 milyon dolar harcanan bu yeni otomobil, toplamda 150 kW motor gücüne sahip. Bu da aslına bakılırsa 203 beygir güç anlamına geliyor. Elektrikli olarak tasarlanan TM 480 isimli modelin menzil mesafesi ise 400 km olarak belirtiliyor. Aracın fiyatı ise 200 bin TL olarak belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >