Yeni Ford Mustang Bullitt tanıtıldı

Ford Mustang Bullitt
Ford Mustang Bullitt

Ford, Detroit Otomobil Fuarı'da meşhur "Bullitt" filminin ellinci yılına özel olarak ürettiği 475 beygirlik Mustang Bullitt otomobilini tanıttı.

ABD'nin en büyük otomobil fuarı Detroit'te kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın en önemli katılımcılarından Ford, elli yıl önce vizyona giren "Bullitt" filmiyle aynı adı taşıyan özel sürüm Mustang otomobilini ziyaretçiler ve basının beğenisine sundu.

Steve McQueen'in kullandığı 68 model Mustang GT ile özdeşleşen Bullitt filmi için daha önce 2001 ve 2008 yıllarında özel sürüm Mustang modelleri üretilmişti. Bu sene vizyona girişinin ellinci yılında bir kez daha Bullitt etiketli özel bir performans otomobili ortaya çıkarmaya karar veren Ford, sınırlı sayıda üreteceği araçta 5,0 litre V8 motorunu kullanmış.

2018 model Mustang'ın en üst paketi referans alınarak geliştirilen yeni Ford Mustang Bullitt, sadece düz vites seçeneğiyle satılacak. Vites topuzu tıpkı elli yıl önce filmde kullanılan araçta olduğu gibi beyaz bilardo topu şeklinde tasarlanan araç, 475 beygir güç ve 570 Nm tork üretebilen motoruyla sınırlı sayıda üretilip Bullitt markasıyla piyasaya sürülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >