Yeni güncelleme iPhone'ların şarjını çok hızlı tüketiyor

iOS 10.2 güncellemesini yapan kullanıcılar, iPhone'larının şarjlarının hızlıca tükenmesinden ve telefonun kapanmasından şikayetçi.

Bazı iPhone 6s kullanıcıları, son birkaç haftadır telefonların şarjının hızlıca tükenmesinden şikayetçi. Bununla ilgili Apple'a gerekli bildirimleri gönderen kişiler, 'batarya değişim programı' kapsamında ücretsiz olarak değişim gerçekleştirdiler.

Hatta bu aşamadan sonra yazılımsal sıkıntıların ortadan kalkması için iOS 10.2 güncellemesi de yayınlandı. Faka t iPhone 6 serisinde yaşanan bu sıkıntılar, iPhone 5 ve iPhone 7'lerde de kendisini göstermeye başladı.
iOS 10.2 güncellemesi yayınlandı
iPhone 10.2.1 güncellemesi bekleniyor

                                    Apple'dan konuyla alakalı herhangi bir açıklama gelmemesine karşın iPhone 5 ve iPhone 7'lerdeki problemin tamamen yazılımsal olduğu düşünülüyor. Yani bu iki seride ortaya çıkan sıkıntıların son olarak yayınlanan iOS 10.2 güncellemesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Bazı kullanıcılar iOS sürümünü değiştirmesiyle bu durumun farkına varmış. Bu aşamadan sonra Apple'ın yayınlayacağı ufak bir güncelleme sayesinde problemi ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor. Yani iOS 10.2.1 güncellemesiyle birlikte muhtemelen iPhone 5 ve iPhone 7'lerde yaşanan bu batarya sıkıntısı çözülmüş olacak.
iPhone 10.2.1 güncellemesi bekleniyor Apple'dan konuyla alakalı herhangi bir açıklama gelmemesine karşın iPhone 5 ve iPhone 7'lerdeki problemin tamamen yazılımsal olduğu düşünülüyor. Yani bu iki seride ortaya çıkan sıkıntıların son olarak yayınlanan iOS 10.2 güncellemesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Bazı kullanıcılar iOS sürümünü değiştirmesiyle bu durumun farkına varmış. Bu aşamadan sonra Apple'ın yayınlayacağı ufak bir güncelleme sayesinde problemi ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor. Yani iOS 10.2.1 güncellemesiyle birlikte muhtemelen iPhone 5 ve iPhone 7'lerde yaşanan bu batarya sıkıntısı çözülmüş olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >