Yeni iPhone X ile birlikte çentik sistemi tamamen değişebilir

iPhone X
iPhone X

iPhone X'da eleştiri yağmuruna tutulan çentik sistemi, gelecek sene çıkacak olan modelle tamamen farklı bir formata dönüşebilir. Üstelik beklendiği üzere Face ID'de de önemli bir iyileştirme bekleniyor.

Apple'ın yeni nesil iPhone X'daki 5.8 inç'lik ekranla beraber sunduğu en önemli ayrıntılardan biri çentik yapısı. Evet; bu tasarım, telefonun çıktığı ilk haftalarda epey eleştirildi. Ancak daha sonradan birçok kişi bu detayı kenara bırakıp, iPhone X'un diğer detaylarına yönelmeye başladı. Son bilgilere neticesinde Apple, yeni nesil iPhone X'da da bu sistemi ufak farklılıklarla devam ettirecek gibi görünüyor.

Apple iPhone X'daki çentik sistemi değişebilir

Yeni nesil iPhone X ile birlikte mevcut Face ID yüz tanıma sisteminin çok daha güçlenmesi söz konusu.
Yeni nesil iPhone X ile birlikte mevcut Face ID yüz tanıma sisteminin çok daha güçlenmesi söz konusu.

Çentik sisteminin en önemli avantajlarından biri bu yapı sayesinde sensörlerin orta bölümde tutulabiliyor oluşu. Yani burada çeşitli sensörler, ön kamera ve Face ID yüz okuma sistemi gibi ayrıntılar yer alıyor. Ancak Apple'ın 2019'da çıkaracağı yeni iPhone'da bu sistemi daha da entegre hale getireceği belirtiliyor. Peki ama nasıl?

Tahminler, şu anda Face ID teknolojisinde meydana gelen hataların tamamen ortadan kaldırılacağı yönünde. Yani özellikle ikiz kardeşlerde ortaya çıkan "kilit açma" işlevleri de bu sayede son bulacak gibi görünüyor. Bilgilerin açığa çıkarıldığı raporda kılızötesi kamera, projektör ve özel bir aydınlatma sisteminden bahsedildiğini de eklemek gerekiyor.

İlginizi çekebilir:

Apple iPhone 8 Plus Yazılı İncelemesi
Apple iPhone 8 Plus Video İncelemesi

Apple iPhone X Video İncelemesi
Apple iPhone X Deri Kılıf İncelemesi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >