Yeni iPhone'lardaki portre modu, telefon fotoğrafçılığında yeni bir dönem açacak

iPhone Portre modu
iPhone Portre modu

iPhone’un 10.yılını kutlayan Apple, tanıttığı son modellere eklediği özelleştirilebilir portre moduyla telefon fotoğraflarından muazzam işler çıkarıyor.

Arkada bulunan çift kameranın her ikisinde de hızlı lensler ve optik görüntü stabilizasyonu var. Bu sayede loş ışıkta bile kaliteli fotoğraflar ve videolar yakalamak mümkün hale geliyor. iPhone X’deki geniş açılı optik yakınlaştırma özelliğine sahip kamera 10 kata kadar yakınlaştırma yapabiliyor.

''Profesyonel çekimlerle arasındaki farkı bulmak zor''

Tüm bu özellikleri düşününce profesyonel bir fotoğrafçının kullandığı fotoğraf makinesi, lensler ve özel ışıklara çok da gerek kalmadığı görülebiliyor. Hatta portre moduyla yapılan çekimler profesyonel makineyle yapılan çekimlerle karşılaştırıldığında ayırt etmekte zorlanılıyor.

Sosyal medya kullanıcılarının en iyi fotoğrafı çekmek için uğraştığı bu dönemde Apple’ın bu alana yönelik çalışması yeni modellerin de oldukça fazla satılması anlamına geliyor. Özetle portre modu, profesyonel çekim yapacak kadar ekipmana ve bilgiye sahip olmayan tüketicilere büyük bir yardım sağlayacak.

Not: Haber görseli, CNET internet sitesinden alınmıştır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >