Yeni iPhone'larla gelmesi beklenen şarj adaptörünün çizim görseli ortaya çıktı

iPhone şarj
iPhone şarj

Yeni nesil iPhone X; iPhone X Plus ve ikinci nesil iPhone SE'nin kutusunda gelmesi beklenen şarj adaptörünün görseli paylaşıldı. Detaylar haberimizde:

Yeni iPhone'un üç farklı modelle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Bunlar arasında ilk sırada 5.8 inç ekranlı ikinci nesil iPhone X yer alıyor. Ayrıca büyük ekran isteyenler için bir de Plus modelinin tanıtılması söz konusu. Ayrıca ek olarak yeni nesil iPhone SE'nin de yine bu sene tanıtılacağı tahmin ediliyor. Yeni modellerle alakalı olarak en çok merak edilen ayrıntılardan biri de kutu içeriği.

Yeni iPhone'lar için üretilen hızlı şarj adaptörünün 18 Watt çıkış sunması bekleniyor.
Yeni iPhone'lar için üretilen hızlı şarj adaptörünün 18 Watt çıkış sunması bekleniyor.

Zira Apple geçen sene iPhone'ların kutu içeriğinde hızlı şarj adaptörüne yer vermemiş; kullanıcıların bu özellikten yararlanabilmesi için ekstra adaptör ve kablo satın alması gerekmişti. Ancak bu sene benzer bir durum yaşanmayabilir. Tahminler, Apple'ın bu sene aksesuarları kutuya dahil edeceği yönünde. Yani diğer bir değişle 18 Watt'lık USB-C güç adaptörü ve USB-C Lightning kablosuyla birlikte hızlı şarj için gerekli olan ekipmanların tamamı yeni iPhone'ların kutusunda yer alması bekleniyor. Son olarak bu adaptörün çizim görseli de ortaya çıktı. Adaptör standart tipte fakat kablo bağlantısının USB Type-C olduğu olduğu görülebiliyor.

Şu anda mevcut iPhone'lardaki şarj kabloları şu şekilde.
Şu anda mevcut iPhone'lardaki şarj kabloları şu şekilde.

Peki şu anda satılan iPhone'larda durum nasıl?

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X hızlı şarj özelliğini destekliyor. Dolayısıyla bu akıllı telefonları diğerlerine oranla çok daha kısa sürede şarj etmek mümkün hale geliyor. Ancak, az önce de bahsettiğimiz üzere hızlı şarj için ekstra adaptör ve kablo satın almak gerekiyor. Bunlar için ödenecek tutar ise 330 TL civarında. Dolayısıyla birçok kullanıcı bu maliyeti karşılayıp hızlı şarj adaptörlerini satın almıyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >