Yeni Volvo V40'tan ilk görüntüler

V40
V40

Volvo, mayıs ayında konsept olarak tanıttığı hatchback tasarımını 2018'de yeni V40 olarak Audi A3 ve VW Golf'ün karşısına çıkaracak.

Üst düzey hatchback pazarını değiştirecek otomobil Volvo'dan geliyor. Mayısta 40.2 adıyla yeni hatchback konseptini tanıtmış, yeni nesil V40'ın müjdesini vermişti. Aracın ilk görüntüsü AutoExpress tarafından yayımlandı.

XC40 ile aynı dingili kullanacak olan 2018 model Volvo V40, İsveçli otomotiv devinin yeni CMA platformunda üretilen ikinci araç olacak. Çok farklı türde otomobillerin minimum maliyetle üretilebilmesi için geliştirilen CMA, Volvo dışında Geely, Lotus ve Çinli otomobil girişimi Lynk&Co'ya ait modellerde de kullanılıyor.

Hibrit ve tam elektrikli V40 geliyor

Audi A3, BMW 1 serisi ve Volkswagen Golf ile rekabet edecek olan yeni V40, hem hibrit güç seçeneği hem de tam elektrikli versiyonuyla elektrikli piyasasında da büyük firmalara rakip olma peşinde.

Yüksek güvenlik teknolojileri, yenilenen Sensus 9 inç ekranlı dijital araç içi bilgilendirme sistemi, tamamen dijital gösterge ekranı ve daha birçok yenilikle Volvo V40 2018'in üst düzey hatcback pazarının en iddialı modellerinden biri olacağı kesin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >