Yine aynı hikâye: Skype'a da "hikâyeler" özelliği geldi!

Skype Storie
Skype Storie

Facebook, Instagram ve WhatsApp'tan sonra hikâyeler özelliği Skype'a da entegre edildi. Microsoft'un amacı Messenger ve WhatsApp kitlesinden pay elde etmek.

Snapchat’in çıkış noktası olan “hikâyeler” özelliği, bilhassa son altı ayda başta Facebook, Instagram ve WhatsApp olmak üzere birçok farklı platforma entegre edildi. Ancak bu birebir kopyalama, kullanıcı kitlesi düşünüldüğünde Snapchat’i beklendiği oranda sarsmadı. Ancak Facebook ekosistemi haricinde diğer şirketler de harekete geçmeye başladı. Zira son olarak, Microsoft’un yıllardır var olan Skype uygulaması da bu desteği kazandı.

Hem Android hem de iOS platformlarında mobil uygulamaya dahil edilen hikâye paylaşım özelliği, Facebook’un etiket ve emojileriyle de destekleniyor. Hatta isteyen kullanıcılar doğrudan Facebook’taki gibi renkli durum kağıtlarını da paylaşabiliyor. Yani ortaya tam anlamıyla bir karma çıkmış durumda. Uygulamada “öne çıkanlar” bölümüne dahil edilen bu sistem, Skype kullanıcılarının da artık 24 saat içinde kaybolan içerikler paylaşmasına imkan tanıyor.

24 saat içinde kaybolan hikâyeler özelliğine ek olarak artık Facebook'taki gibi renkli tonlar arka planlarla birlikte durum paylaşımı da mümkün.
24 saat içinde kaybolan hikâyeler özelliğine ek olarak artık Facebook'taki gibi renkli tonlar arka planlarla birlikte durum paylaşımı da mümkün.

Skype’ın yenilikleri bunlarla da sınırlı değil. Platforma son olarak bot sisteminin dahil edileceği de açıklandı. Böylece kullanıcılar botlar aracılığıyla uygulama üzerinden farklı konularda bilgiler alabilecek. Microsoft’un bu özellikleri sisteme entegre etmesinin asıl amacı daha fazla kullanıcıya erişmek. Dolayısıyla Skype’taki kurumsal çizginin artık daha da bireyselleşeceğini söylemek mümkün. Zira Microsoft bu özelliklerle Messenger ve WhatsApp’tan pay almak istiyor.

Her zaman olduğu gibi bu güncelleme de kullanıcılara kademeli bir şekilde sunuluyor. Yeni sistemden yararlanabilmek için Android ve iOS'taki uygulama güncellemelerini yüklemek yeterli. En nihayetinde bu işin geleceği en son nokta ise şu: : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >