Yönetmelik değişti; Uber sürücü ve yolcularına ağır cezalar kesilmeye başlandı

Uber
Uber

Geçen hafta yenilenen Taşıma Yönetmeliği sonrasında Uber sürücüleri ve yolcularına birkaç günde yalnızca Bağdat Caddesi'nde toplamda 100 bin TL'yi bulan ceza kesildi. Yalnızca sürücüleri değil, Uber ile yolculuk yapan kişileri de yakından ilgilendiren bu durumla alakalı detaylar haberimizde:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın konuyu gündeme taşımasıyla yenilenen Taşıma Yönetmeliği, 'korsan taşımacılık' yapanlar için önemli bir cezai yaptırım getiriyor. Resmî Gazete'de paylaşılan yeni yönetmelik, özellikle Uber sürücüleri için bir kâbus olmuş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamasıyla Uber araçlarına denetim önemli oranda sıkılaştı ve birkaç gün içindesürücülere ceza yağdı.

Uber sürücülerinin yanı sıra yolculuk yapan kişilere de cezalar kesildi.
Uber sürücülerinin yanı sıra yolculuk yapan kişilere de cezalar kesildi.

Sürücü ve yolculara cezalar kesildi

Bağdat Caddesi'ndeki sivil trafik ekipleri tespit ettikleri Uber ve Scotty sürücülerine yüklü cezalar keserken, yolcular yaptırımlarla karşılaştı. Yalnızca Bağdat Caddesi'nde toplam 26 araç ve 3 motosiklete kesilen cezaların toplam tutarı 87 bin 174 TL'yi buldu. Cezaların sebebi ise "ilgili belediyeden izin ya da ruhsat olmaksızın, belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşımacılığı" şeklinde belirtildi. Tabii araçlardaki 29 yolcuya da "ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak" gerekçesiyle toplamda 10 bin TL ceza kesildi.

Uber cephesindeki bu durum taksicileri epey sevindirdi. Hatta öyle ki Taşımacılık Yönetmeliği'nin güncellenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra taksi plakasının fiyatları 100 bin TL seviyesine yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >