YouTube'ta geçirilen süre kullanıcı tarafından görülebilecek

YouTube
YouTube

YouTube, Mayıs'taki Geliştiriciler Konferansı'nda açıklandığı gibi YouTube'a 'ne kadar kullanıldığını' gösteren bir özellik ekliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Kısa bir süre önce 'atlanamayan reklamların' sayısını artıracağını bildiren YouTube, hem masaüstü tarafında hem de mobil uygulamalarda güncellemelere devam ediyor.

YouTube'ta geçirilen süre görülebilecek

Mayıs'ta düzenlenen Google I/O Geliştiriciler Konferansı kapsamında açıklandığı gibi artık birçok farklı serviste kullanıcıların 'ne kadar süre harcadığı' gösteriliyor. Bu özellik diğer bazı uygulamalara entegre edildiği gibi aynı şekilde YouTube'a da geliyor. Yeni özellik, bu platformda çok fazla zaman geçiren ve saatler boyunca ekrana dalıp gidenler için bilgilendirme mahiyeti taşıyor.

YouTube'ta geçirilen zaman bu özellik sisteme eklendiğinde 'Time Watched' kısmından görüntülenebiliyor.

YouTube, tüm bu bilgileri izleme geçmişinden çekerek kullanıcıların karşısına getiriyor. Üstelik elde edilen veriler de doğrudan 'Time Watched' bölümünden görüntülenebiliyor. Elbette bu durumda 'gizli mod' kullanıldığında sayaç devre dışı kalıyor. Üstelik diğer bir önemli unsur ise geçmiş verilerin silinmemesi gerektiği... Çünkü YouTube bu noktada doğru verileri elde edemeyeceği için kullanıcılara da gösterememiş oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >