YouTube, Instagram tarzı Hikâyeler özelliğini daha fazla kanal için aktif ediyor

YouTube
YouTube

YouTube'ta geçen yıldan bu yana test edilen Hikâyeler özelliği bugünden itibaren çok daha geniş bir kitleye açılıyor. Artık 10 binden fazla takipçisi olan kanallar bu sistemden yararlanabiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Instagram sayesinde büyük etki yapan Hikâyeler özelliği, artık birçok farklı sosyal ağın vazgeçilmezi. Geçen yıldan bu yana test aşamasında kullanıcılara sunulan bu özellik artık çok daha fazla kişiye / kanala açılıyor. Hatta bugünden itibaren artık 10 binden fazla abonesi olan kanallar hikâye paylaşmaya başlıyor.

YouTube Hikâyeler, Instagram ya da diğer platformlarda alıştığımızın aksine 7 gün sonra siliniyor. Yani paylaşımları bunu göz önünde bulundurarak yapmak gerekiyor.
YouTube Hikâyeler, Instagram ya da diğer platformlarda alıştığımızın aksine 7 gün sonra siliniyor. Yani paylaşımları bunu göz önünde bulundurarak yapmak gerekiyor.

7 gün boyunca yüklü kalıyor

YouTube'un hikâyeler özelliği Instagram, Facebook ya da Snapchat'tekinden biraz daha farklı çalışıyor. Daha doğrusu bunlara ek olarak birkaç özellik daha sunuyor. YouTube Hikâyeler, 24 saat yerine 7 gün boyunca yüklü kalıyor. Videolar hem kanal aboneleri hem de abone olmayan kişiler tarafından izlenebiliyor.

Üstelik bir videonun izlemesini tamamladıktan sonra kanalla etkileşime geçmek isteyen kişiler emoji gönderebilir; yorum yapabilir ve içerik oluşturanlarla kolaylıkla temasa geçebilir. Üstelik bu mesajlar hikâyeyi izleyen herkes tarafından görülebiliyor.

Geçen yıl ilk testleri başladığında Reels olarak isimlendirilen YouTube Hikâyeler, bugüne kadar YouTube topluluğundan somut bir yanıt aldı. Bazı içerik oluşturucular bu özellikten faydalanmaya başladı. Bugünden itibaren kademeli olarak çok daha geniş bir kitleye erişecek olması kanallar için avantaj oluşturuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >