YouTube Rewind 2018 yayınlandı: 2018'in en popüler YouTube videoları belli oldu

YouTube
YouTube

YouTube, dünya geneline ve ülkemize özel olarak en fazla izlenen videoları ve müzikleri içeren 'Trend' içerikleri paylaştı. Detaylar haberimizde:

YouTube her sene düzenli olarak 'Rewind' videoları yayınlıyor. Bu videolarda, yıl içinde yayınlanan çarpıcı videoları ve ses getiren içeriklere yer veriliyor. Son olarak 2018için de benzer bir video paylaşıldı.

Birçok farklı ünlü ismin de yer aldığı videoda içeriklerin dışında internette sıkça dile gelen espriler bulunuyor. Ayrıca yıla damgasını vuran 'Kiki Challenge' videoları da Rewind kapsamında paylaşılmış durumda.

Global pazarda YouTube'ta Trend olan içeriklerin bir kısmı böyle.
Global pazarda YouTube'ta Trend olan içeriklerin bir kısmı böyle.

Dünya genelinde YouTube Trend olan videolar

Ancak bu videonun yanı sıra hem global hem de Türkiye'de trend olan YouTube videoları da listelendi. Global anlamda bakıldığında Kylie Jenner, Dude Perfect, David Dobrik ve Sonell Official gibi isim / kanalların yüklediği videolar başı çekiyor. Ayrıca müzik kategorisinde ise Flow la Movie, Maroon 5, Ozuna gibi isimler var. Elbette bunların bir de Türkiyeversiyonu var.

İkinci kategori ise Türkiye'yi kapsıyor. Ülkemizde en çok izlenen ve dinlenen videolardan oluşturulan kesit ise bu şekilde.
İkinci kategori ise Türkiye'yi kapsıyor. Ülkemizde en çok izlenen ve dinlenen videolardan oluşturulan kesit ise bu şekilde.

Türkiye'de YouTube Trend olan videolar

Türkiye'de 2018yılında trend olan videolar arasında dans eden yeşil uzaylıdan Niloya'nın yeni bölümlerine kadar farklı içerikler var. Müzik kategorisinde ise Aleyna Tilki, Mabel Matiz ve Emrah Karaduman gibi isimler başı çekiyor.

Not: Videolar ya da müzikler seçilirken 2018'de herkesin en çok konuştuğu içerikler tercih ediliyor. Değerlendirme kriterleri arasında beğeniler, paylaşımlar, arama sonuçları, izlenme sayıları ve yorumlar gibi birçok farklı kriter göz önünde bulunduruluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >