YouTube’a telefondan girenler için muhteşem özellik

YouTube mobil versiyonunda anlık sayaç formatı başlıyor.
YouTube mobil versiyonunda anlık sayaç formatı başlıyor.

YouTube, mobil uygulamasıyla birçok kullanıcısının can sıkıntısına derman olurken şimdi mobil uygulamaya eklenmiş yeni bir özellik, uygulamayı daha kullanışlı bir hale getirme iddiasına sahip…

YouTube’da en çok izlenen videonun hangi video olduğu saatler içerisinde değişebilir durumdayken bu değişkenlik, YouTube’u daha da ilgi çekici bir hale getirmeyi başarıyor. İzlenme sayılarına atfedilen önemin artmasının doğal sonucu olarak YouTube, bu istatistikleri daha şeffaf bir hale getirmeye çalışıyor. Siz bir videoyu izlerken aynı anda sizinle birlikte kaç kişinin o videoyu izlediği uygulamada bulunan bir sayaç üzerinden görülebilecek. . Şu an sınırlı sayıda kullanıcı ile test edilen özellik, sadece küçük bir sayaç olsa da YouTube'un sosyal deneyimine büyük bir katkı sağlayacak.

Yeni özellik sunucu tabanlı olarak oluşturulmuş bir güncellemeyle birlikte gelmiş gibi görünüyor fakat bu özelliğin bir benzeri şu an sadece canlı videolarda bulunuyor. Bu güncelleme sonrasında artık yüklü videolarında anlık kaç kişi tarafından izlendiğini görebileceğiz. Şimdilik bu özelliğin ne zaman yaygınlaşacağını ya da masaüstü sürümüne ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi söz konusu değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >