YouTube'un mobil uygulamasına canlı yayın özelliği geldi

youtube canlı yayın
youtube canlı yayın

Yayınlanan son güncelleştirmeyle birlikte YouTube'un mobil uygulamasına canlı yayın desteği geldi.

Facebook, Twitter ve Instagram gibi dev sosyal mecralar, mobil uygulamaları üzerinden canlı yayın yapma imkanı sunuyor. Böylece kullanıcılar, istedikleri zaman takipçilerine özel olarak canlı yayın başlatabiliyor. Üstelik canlı yayın bildirimini de doğrudan sosyal hesapları üzerinden kullanıcılarla paylaşabiliyor.
Instagram, canlı yayın özelliğini Türkiye'de kullanıma açtı
Instagram'dan canlı yayın nasıl yapılır?
Özellikle mobil kullanıcılar tarafından canlı yayınların bu kadar ilgi görmesi YouTube'u da harekete geçirdi. Son olarak Google da YouTube mobil uygulaması üzerinden canlı yayın hizmeti sunmaya başladı. Esasında 2011 yılından bu yana YouTube'un canlı yayın desteği devam ediyordu. Fakat, mobil uygulamaya bu sistem yeni getirildi.
Böylece YouTube'un mobil uygulamalarını kullanan herkes, canlı yayın tuşuna tıkladığı anda otomatik olarak yayın başlatabiliyor. Elbette YouTube takipçilerine de canlı yayınla ilgili bildirim gönderiliyor. Böylece etkileşim açısından önemli bir adım da YouTube tarafından atılmış oluyor. Yani yayın başlatıldığı anda otomatik olarak takipçiler bilgilendiriliyor.

Ancak en önemli kriter, YouTube'dan canlı yayın yapabilmek için en az 10 bin takipçi olması zorunluluğu. YouTube muhtemelen şimdilik oluşacak içerik kirliliğinin önüne geçebilmek adına bu sistemi zorunlu tutuyor fakat önümüzdeki dönemlerde esneklik sağlanabilir. Hatta Google, yayıncıların YouTube'dan canlı yayın sayesinde de para kazanabilmesi adına özel bir sistem vadediyor. "Super Chat" olarak isimlendirilen seyirciler, yayınlara özel yorum yapabiliyor. Ancak bu özel yorum sistemi şu anda Türkiye'deki kullanıcılar için aktif değil.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >