Üç film önerisi!

Ağlayan Çayır, adeta müzik şöleni sunan filmin her karesi de ayrı bir fotoğraf niteliğinde.
Ağlayan Çayır, adeta müzik şöleni sunan filmin her karesi de ayrı bir fotoğraf niteliğinde.

Adeta müzik şöleni sunan filmin her karesi de ayrı bir fotoğraf niteliğinde. Aklınıza kazınacak repliklere bir örnek: “Kaç para mermi? Ya kan ne kadar?”

Ağlayan Çayır

Müziğin, savaşın, göçün bir arada harmanlandığı, yönetmenin barış özlemini simgeleyen beyaz bayrakların havada uçuştuğu, bir kadının ömrü boyunca neleri kazanıp neleri yitirdiğini gözler önüne seren ve bitişiyle karnınıza koca bir boşluk gönderen bir Theo Angelopoulos filmi… Âdeta müzik şöleni sunan filmin her karesi de ayrı bir fotoğraf niteliğinde. Aklınıza kazınacak repliklere bir örnek: “Kaç para mermi? Ya kan ne kadar?”

Müziğin, Tanrı’nın kendisiyle konuştuğu bir dil olduğunu düşünen Beethoven hiç de kolay bir insan değildir.
Müziğin, Tanrı’nın kendisiyle konuştuğu bir dil olduğunu düşünen Beethoven hiç de kolay bir insan değildir.

Beethoven’ı Anlamak

  • 2006 yapımı, Ed Harris’in muazzam oyunculuğuyla Beethoven’a can verdiği filmde, büyük sanatçının azimli bir genç kızla (Anna Holtz) beraber 9. Senfoni’yi hazırlayış süreci anlatılıyor.

Müziğin, Tanrı’nın kendisiyle konuştuğu bir dil olduğunu düşünen Beethoven hiç de kolay bir insan değildir. Ancak Anna Holtz, kendisinin de deyişiyle, yine Tanrı’nın ona gönderdiği bir melektir ve Beethoven’a diğer hiç kimsenin yaklaşamayacağı kadar yaklaşabilecektir.

Büyük Balık

Dramın, komedinin, romantizmin, absürdizmin ve sürrealizmin bir arada başarıyla kotarıldığı film, William Bloom’un babasının hastalığı nedeniyle aile evine geri dönüşüyle başlıyor. Gezgin bir satıcı olan babasını daha yakından tanımak isteyen oğul, bu sıradışı adamın hayatına dair bilgiler toplamaya başlar. Babasının hayatına dair elde ettiği tüm ilginç bilgiler bir puzzle’ın parçaları gibi birleşecek ve oğlu için sonunda babasının yaşamını zaferleriyle ve yenilgileriyle ortaya çıkaracaktır. Daniel Wallace’ın kitabından uyarlanan bu Tim Burton filmi, bir babayla oğulun bitmeyen tatlı inatlaşmasına dair konusuyla izleyicisine masal tadında bir deneyim sunuyor.