Ay Ümmühan

Ayfer Vardar
Ayfer Vardar

Türkan Şoray ve Hakan Balamir’in kadere yenik düşen sevdasını gönlümüze öyle fena mimler ki bu türkü; film biter, gözümüzden damağınıza yayılan tuzla beraber dilimize sirayet eden bir mırıldanma kalır dudaklarımızda: “Bülbül gülden gül bülbülden ayrılmaz, cahil gönlüm senden ayrı yar bilmez”…

Ay Ümmühan - Ayfer Vardar

Yıllar önce usta yönetmen Lütfi Akad’ın Mahpus adlı filminde geçen; dinlediğimiz o kısa sürede bile Seha Okuş’un gönül çeperlerimizi genişleten söyleyişiyle unutamadığımız bir türküdür bu.

Türkan Şoray ve Hakan Balamir’in kadere yenik düşen sevdasını gönlümüze öyle fena mimler ki bu türkü; film biter, gözümüzden damağınıza yayılan tuzla beraber dilimize sirayet eden bir mırıldanma kalır dudaklarımızda: “Bülbül gülden gül bülbülden ayrılmaz, cahil gönlüm senden ayrı yar bilmez”… Bu türküyü kez de Ayfer Vardar, 2019 çıkışlı “Sır” adlı albümünde söylüyor…

  • Ziad Rahbani anne ve babasından aldığı tüm genlerin hakkını veren bir oğul.
  • Marba El Dalal - Ziad Rahbani
  • Ziad Rahbani anne ve babasından aldığı tüm genlerin hakkını veren bir oğul. Ki o anne Feyruz, baba da Assi Rahbani olunca buraya biraz daha dikkat kesilmek gerek. Kendisi 1956 yılında Lübnan’da doğmuş ve annesi dâhil pek çok usta ses sanatçısı için besteler yapmış, sözler yazmış büyük bir müzik adamı. Annesinin seslendirdiği ilk bestesini yapma hikâyesi ise oldukça hüzünlü: 1973 yılında babası rahatsızlanıp hastaneye kaldırılır. O zaman daha 17’sinde olan Ziad’ın yaptığı beste, “Sa’alouni Al Nas”, yani “İnsanlar bana seni sordu” ülke çapında yankı uyandırır… “Marba el Dalal” ise sanatçının müzisyenliğinin yanı sıra nüktedanlığını da konuşturduğu başka bir şaheseridir… Ayrıca Rahbani’nin 25 Eylül’de İstanbul Volkswagen Arena’da, 26 Eylül’de de Antakya’da birer konser vereceğini sevenlerine ve onu bu köşe sayesinde tanıyıp sevecek olanlara haber etmiş olalım.

Asıl adı Kenneth Ray olan “Kenny” Rogers Amerikalı country ve country pop şarkıcısı, müzik yazarı ve aktördür.
Asıl adı Kenneth Ray olan “Kenny” Rogers Amerikalı country ve country pop şarkıcısı, müzik yazarı ve aktördür.

Lady - Kenny Rogers

Asıl adı Kenneth Ray olan “Kenny” Rogers Amerikalı country ve country pop şarkıcısı, müzik yazarı ve aktördür. 1958 yılından beri müzik çalışmalarına devam etmekte olan ve 1977 yılından beri de başta Grammy olmak üzere birçok müzik ödülüne layık görülmüş olan sanatçının en sevilen ve tabiri caizse efsaneleşmiş şarkılarından olan “Lady”; sanatçının beyaz saçları ve beyaz takım elbisesiyle 1980’lerin başında verdiği bir konserdeki enfes yorumuyla hafızalara kazınmıştır.