Barıştık mı – Babamgil

Barış Demirel
Barış Demirel

Trompetin esas enstrüman olarak kullanıldığı bir caz yapan sanatçı, akıllara kaçınılmaz olarak İbrahim Maalouf'u getiriyor.

BARIŞTIK MI – BABAMGIL / Barış Demirel

Yaptığı işlerde pek çok müzik türünden esintiler barındıran trompet sanatçısı, parçanın da içinde yer aldığı Fail Play isimli albümünün kapağındaki gibi yeşil, geniş bir ovada koşuyormuş gibi hissettiren bir tonda ilerletiyor müziğini. Trompetin esas enstrüman olarak kullanıldığı bir caz yapan sanatçı, akıllara kaçınılmaz olarak İbrahim Maalouf'u getiriyor.

  • DINLENDI BAŞIM DÜN GECE BIR PARÇA DIZINDE / Perihan Altındağ Sözeri
  • Kıymetli Türk sanat müziği sanatçısı ve sinema oyuncusu Perihan Altındağ Sözeri, önce Ankara Radyosu'nda, sonraları TRT İstanbul Radyosu'nda bulunmuş ve dönemin ünlü gazinolarındaki sahnelerde yer almıştır. Aynı zamanda Neriman Altındağ Tüfekçi'nin ablası olan sanatçı, Sedat Öztoprak'a ait olan bu eşsiz besteyi geçmişten bir masal okur gibi seslendiriyor.

WOLF / First Aid Kit

"First Aid Kit", Klara ve Johanna Söderberg adında iki İsveçli kız kardeşin henüz çok küçük yaştayken Fleet Foxes grubunun "Tiger Mountain Peasant Song" şarkısını söyledikleri videoyu Youtube'a yüklemeleri sonrasında gelişen bir grup. Kariyerleri bir videoyla başlayan kız kardeşler günümüzde milyonlarca dinleyiciye ve profesyonel bir çizgiye sahip; öyle ki son yıllarda pek çok şarkılarını Türkçe reklam müziklerinde bile duyduk. Çoğunlukla folk türünde müzik yapan grup, 2015 ve 2019 yıllarında Brit Ödülleri'ne "en iyi uluslararası grup" kategorisinde aday gösterildi.