Cins kafalar

cins
cins

Her biri birer Cins Kafa, her biri birer direniş anıtı, her biri birer müthiş fikir. Akla gelen büyükbirer buluş hepsi. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi’nin elbette yüzlerce efsane detayı,binlerce gizli kahramanı vardı. Bir anlık hareketle, büyük zulümlerin önüne geçtiler. Tereddütsüzgösterdikleri kahramanlıkla çok daha büyük yıkımları engellediler. Bu ayki CinsKafa’mızı, Türkiye’nin özgürlüğü uğruna tarihe ‘cins’ dokunuşlar yapanlara ayırdık.

Darbeci uçakları kalkamasın diye tarlasını yakan çiftçi

Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe girişiminin ilk cins’liklerinden biri olarak yansıdı haberlere.

O gece tek bir yumruk haline dönüşen Türkiye’nin her yerinde yazılan destanlardan sadece biriydi. Tüm Türkiye’nin gündemindeydi. Olay Ankara’nın Kazan ilçesinde yaşandı. Kazanlı bir çiftçi dede, Darbe Girişimi’nin ana merkezi olan Akıncılar Üssü’nden uçaklar kalkamasın diye, aylarca emek verdiği mahsulünü tereddüt etmeden ateşe verdi. Bütün araziyi dumana boğan dede, Darbe Girişimi’ni akamete uğratan o küçük ‘büyük’ detaylardan biri olarak hafızalara kazındı.

Gömlekle tank nasıl durdurulur?

Fethullahçı teröristlerin, acımasızca millete namlu doğrulttuğu saatlerde devreye girdi bu büyük ‘cins’ kafa. Rütbeli teröristlerin, askerlere; “Taviz vermek yok, çakın” emirlerini verdiği sıralarda.

Kazanlı bir çiftçi dede, Darbe Girişimi’nin ana merkezi olan Akıncılar Üssü’nden uçaklar kalkamasın diye, aylarca emek verdiği mahsulünü tereddüt etmeden ateşe verdi.

Tankların, sivil insanların üzerine sürüldüğü sıralarda. Onlarca vatandaşın tanklar altında kalarak şehit edildiği sıralarda. Olay, darbe girişiminin iki ana merkezinden ilki olan İstanbul’da geçti. Tankların, insanları ve araçları eze eze Atatürk Havalimanı’na doğru seyrettiği dakikalarda, bir tantunici esnafının fikri olarak çıktı ortaya. Tankların egzozuna gömlek sıkıştırılırsa stop eder! Ne yazık ki Fethullahçı hainler yüzünden bilmemiz gereken bir bilgi bu. Aklınızda bulunsun.

Kazanlı çiftçi Akıncılar Üssü’nden uçaklar kalkamasın diye, aylarca emek verdiği mahsulünü tereddüt etmeden ateşe verdi.
Kazanlı çiftçi Akıncılar Üssü’nden uçaklar kalkamasın diye, aylarca emek verdiği mahsulünü tereddüt etmeden ateşe verdi.

Şaka değil; iş makinası çıkabilir

Tankların, zırhlı personel taşıyıcıları ZPT’lerin ve diğer askeri araçların karşısına neyle çıkılır? O araçların yolları nasıl kesilir? Bu bir soru. Üstelik 15 Temmuz gecesi saat 22.00’de sorulmuş ve cevabı hemen 22.01’de verilmiş bir soru: İş makinaları. Büyük taşıyıcı kamyonlar, kepçeler, kar küreme araçları ve diğer şeyler. Belediyelerde yahut sivil insanların ellerinde bulunan bütün büyük araçların darbe girişiminin yaşandığı o gece, tankların karşısına dikilmesi, kışlaların önünde tanklar çıkış yapamasın diye onlarcasının peş peşe çekilmesi, 15 Temmuz’un en cins hareketlerinden biriydi hiç şüphesiz. Üstelik bir hafta boyunca caddelerde, sokaklarda ve kışla önlerinde gördük onları. İşçi sınıfının darbe karşısındaki asil tavrına unutulmayacak net bir örnekti işte bu.

Vatandaşlar tarafından araçların lastikleri kesilerek bütün füze araçları yürüyemez hale getirilmişti.
Vatandaşlar tarafından araçların lastikleri kesilerek bütün füze araçları yürüyemez hale getirilmişti.

Bıçakla füze durdurmak!

Bıçak deyip geçmeyin. Sürmene işi yahut başka bir şey. Önemlidir! Her şey bittikten sonra öğrendiğimiz haberlerden biriydi bu da. Ankaralı vatanseverlerin canlarını hiçe sayarak gerçekleştirdikleri bu eylem, büyük bir felaketin önüne geçti aslında. O bıçaklar ve o vatandaşlar olmasaydı belki bugün Ankara’nın enkazına bakıyor olacaktık.

  • 15 Temmuz gecesi, cuntacı askerler Polatlı’dan Ankara’ya getirmek istedikleri 100 km menzile sahip Kasırga Füzeleri, askeri araç konvoyunu, önünde barikat kurarak kesen vatandaşlar tarafından araçların lastikleri kesilerek bütün füze araçları yürüyemez hale getirilmişti.

Darbe girişiminin başarısız olması üzerine Kasırga füzeleri için rampa düzeneğine sahip araçların içinde belli noktaları işaretlenmiş Ankara haritaları bulunmuştu. Bıçakla füze durduran büyük milletimizden, tarihe geçecek cins bir fikir bu!

Tanklardan biri, Üsküdar’da kendilerini tanklara siper eden bazı vatandaşlar tarafından ele geçilmişti.
Tanklardan biri, Üsküdar’da kendilerini tanklara siper eden bazı vatandaşlar tarafından ele geçilmişti.

Beş dakikada tank ehliyeti verilir

Görüntüleri neredeyse Türkiye’de izlemeyen kalmadı. Ancak hem kayıtlara geçsin diye hem de ‘cins kafalık işte budur’ diyebileceğimiz en net örneği olduğu için notlarımız arasında bu da var. FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde bulunduğu gece darbecilerin halkın üzerine sürdüğü tanklardan biri, Üsküdar’da kendilerini tanklara siper eden bazı vatandaşlar tarafından ele geçilmişti.

Aslında ele geçirmek değil, doğrusu millet tarafından kendi tankları geri alınmıştı. Tankın içindeki darbeci askerleri teslim aldıktan sonra, hayatı boyunca hiç tankın içine girmemiş bazı vatandaşlar, beş dakika içinde tank sürmeyi öğrenmeyi başarmışlardı.