"Dinlesene" önerileri

Djelimady Tounkara Mali’nin ve hatta Afrika kıtasının en önemli gitaristlerinden biri.
Djelimady Tounkara Mali’nin ve hatta Afrika kıtasının en önemli gitaristlerinden biri.

Djelimady Tounkara Mali’nin ve hatta Afrika kıtasının en önemli gitaristlerinden biri çünkü Salif Keita ve Mory Kante’nin solistliğini yaptığı Rail Band’in de efsane gitaristi aynı zamanda.

Portekizli sanatçı Mariza, Latin coğrafyasında Fado’nun divası olarak kabul ediliyor.

Klasik ve çağdaş Fado’yu sağlam bir şekilde köklendirirken, caz ve blues ritimlerini, sevdiği diğer temaları da kapsayacak şekilde büyümeye devam ediyor.

Tutkulu, zarif, hisli ve buğulu bir sese sahip sanatçı, müzik serüveni için “Fado yalnızca bir müzik değil, bir histir. Üzücü değil melankoliktir. Ben bu müziği seçmedim, bu benim kaderimdi.” diyor.

Djelimady Tounkara - Fanta Bourama

Djelimady Tounkara Mali’nin ve hatta Afrika kıtasının en önemli gitaristlerinden biri çünkü Salif Keita ve Mory Kante’nin solistliğini yaptığı Rail Band’in de efsane gitaristi aynı zamanda. Müzikal serüvenini kırkıncı yılını Sigui isimli solo albümle taçlandıran sanatçının Fanta Bourama şarkısında harika bir kayıt ile karşımıza çıkıyor.

Adamlar-Tın Tın

Eski isimleri Halimden Konan Anlar olan Adamlar’ın şarkıları hayata dair her konuda güçlü, derin, yoğun ve ironik sözlere sahip. Kısacası dinamik ve sarsıcı.

Hip-Hop’tan uzun havaya, tangodan Rock’ın en damar hallerine girip çıkan bir dalgalanma içinde seyreden grubun Tın Tın’ı ise tren rayları kadar sıkılanların şarkısı.