"Dinlesene"de Soha, Kesmeşeker ve Laboratorium Piesni

Soha
Soha

Marsilya doğumlu müzisyen Soha D’Ici et d’Ailleurs ismini taşıyan ilk albümünü 2007 yılında çıkarmıştı.Kesmeşeker 1990’ların başında, rock müzik üzerindeki görünmez ambargo kalktığı zaman diğer Türkçe rock grupları ile birlikte ortaya çıkmıştı, fakat farklı bir yoldan gitmeyi tercih ederek kalıcı olmayı başardı. Laboratorium Piesni grubu ise, şarkı söylemenin yanı sıra, yeni-eski müziği bulmak için de saha araştırması yapıyor

Soha - Mil Pasos

Marsilya doğumlu müzisyen Soha D’Ici et d’Ailleurs ismini taşıyan ilk albümünü 2007 yılında çıkarmıştı. “Mil Pasos” da yıllar geçmesine rağmen güncelliğini koruyan bu albümün en dikkat çeken parçalarından. Soha’nın müziğinde Hails, Amerikan Caz, Blues ve Soul Jamaika Reggae etkileri oldukça bariz.

Kesmeşeker - Malum zaman teknoloji

Kesmeşeker 1990’ların başında, rock müzik üzerindeki görünmez ambargo kalktığı zaman diğer Türkçe rock grupları ile birlikte ortaya çıkmıştı, fakat farklı bir yoldan gitmeyi tercih ederek kalıcı olmayı başardı.

“Malum Zaman Teknoloji” ise teknolojinin bizi yüceltirken mekanikleştirdiği zihinlerimize bir ağıt niteliğinde.


Laboratorium Um Piesini - Sztoj pa moru

Laboratorium Piesni
Laboratorium Piesni

Laboratorium Piesni, şarkı söylemenin yanı sıra, yeni-eski müziği bulmak için de saha araştırması yapıyor. Keşfettikleri geleneksel şarkılarla ortadan kaybolan ayinler hakkında hikâyeler anlattıkları tiyatro performansları da sergileyen grubun tarzı; doğadan ilham alarak çoğu zaman sezgisel, vahşi ve dişil.