Cins'ten "İzlesene" önerileri!

Zorba filmi Türkiye'de İki Arkadaş adıyla da biliniyor.
Zorba filmi Türkiye'de İki Arkadaş adıyla da biliniyor.

Filmimiz 8 dakikalık bir kısa metraj. Geleneksel Pers minyatürlerinden yola çıkarak kadim gelenekteki âşık ve mâşuk ilişkisini ele alıyor.

Zorba

Hayat bezgini yazar Basil’e Girit’te bir maden ocağı miras kalır ve filmimizin hikayesi böyle başlar. Geldiği yerde amacı hayatına yeni bir yön çizmek olan Basil, burada başı boş ve vurdum duymaz orta yaşlı bir Yunanlıyla, Alexis Zorba ile tanışır. Zorba, Basil’i etkisi altına alacak ve ona hayata karşı yeni bir bakış açısı hediye edecektir. Zorba’ya göre hayal kırıklıkları, hayatın zorunlu parçalarıdır ve insanlar hayal kırıklıkları yaşadığı ölçüde elde ettikleri mutlulukların kıymetini bilebilir.

The role of each fret

Filmimiz 8 dakikalık bir kısa metraj. Geleneksel Pers minyatürlerinden yola çıkarak kadim gelenekteki âşık ve mâşuk ilişkisini ele alıyor. Bir duvarda karşılıklı asılı duran minyatür tablodaki karakterlerin, rüzgâr sebebiyle ayrılmasıyla başlayan hikâye, âşık ve sevgilinin müzik ve doğa yardımıyla tekrar bir araya gelmesiyle sonlanıyor. Film aynı zamanda klasik şiirimizdeki âşık ve mâşuk motiflerinin de bir özeti niteliğinde. Yönetmeni Maryam Farahzadi olan film, pek çok festivalden de ödülle dönmüş.

Yukarı Bak

En iyi animasyon filmi Oscar ödülü alan komedi-drama macera filmi Yukarı Bak (Up), 2009 yılında yayınlandı.
En iyi animasyon filmi Oscar ödülü alan komedi-drama macera filmi Yukarı Bak (Up), 2009 yılında yayınlandı.

İlk dakikasından itibaren sıcak ve samimi hikayesiyle büyüleyici bir animasyon. Verilen sözler, bağlılık, sadakat, macera, yalnızlık, eğlence, hüzün, dram… Çok saydık fakat bu filmde hepsi var. Filmin baş kahramanlarından küçük Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir.

Arkadaşı Carl ise tüm kalbiyle Ellie’nin hayalini gerçekleştirebilmeyi istemektedir. Bu iki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır... Ölüm Ellie’yi Carl’dan ayırır ve ihtiyar Carl ise sevdiğinden kalan bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur.