Sana çatlarcasına inanıyorum

İsmet Özel
İsmet Özel

Kendisinden sonraki bütün kuşakları etkileyen, derinden derine Türkiye’nin kaderine etki eden devasa bir şiir ve düşünce anıtı o. Türk düşüncesinin en canlı ırmağı. Kendisiyle aynı çağda yaşadığımız, halen aramızda yaşayan büyük bir bilge.

Duanın açamayacağı kapı, deviremeyeceği dağ yoktur.

Burada bir insanın diğerine, hiçbir çıkarı ve menfaati olmaksızın kalbinden yönelttiği niyazdan söz ediyoruz elbette. Size hiçbir faydası olmadığı hâlde başka biri hakkında bütün iyilikleri talep etmenin soylu güzelliğinden söz ediyoruz. Hakkında iyi temennilerde bulunduğunuz kişinin belki haberi bile olmayacak bir niyazdan. Ne gam!

Bahar gelirken O da kalkıp gelsin istiyoruz aslında. Kafamızı duvarlara vuracak olsa da kalkıp gelsin istiyoruz. Gelip bize kızacak olsa da kalkıp gelsin istiyoruz.


Yitirilen erdemler sözlüğündeki önemli maddelerden biri bu ne yazık ki.

Menfaatimiz yok desek de aslında sadece ‘doğrudan’ yok. Yoksa yaşadığımız coğrafyaya ve bizi yaşatan dile katkısını düşünürsek dolaylı olarak her birimizin üzerinde ödenmesi zor bir hakkı var. Kendisinden sonraki bütün kuşakları etkileyen, derinden derine Türkiye’nin kaderine etki eden devasa bir şiir ve düşünce anıtı o. Türk düşüncesinin en canlı ırmağı.

Kendisiyle aynı çağda yaşadığımız, halen aramızda yaşayan büyük bir bilge.

Biliyorsunuz, ‘hastaneye kaldırıldı’ diye üzücü bir haber almıştık bir zaman önce… Kendisini ve ailesini incitmemek için elbette çok fazla şey söylememek gerekiyor belki de. Ama haberler iyi. Çok şükür. Ve her geçen gün daha da iyiye gidiyor şair. Duadan başka bir şeye ihtiyacı yok, şükür.

Şu konuda anlaşalım; Türkçeye, Türk düşüncesine ve Türkiye’ye yaptığı katkıları düşündüğümüzde bu topraklarda istediği her cümleyi kurma salahiyeti olan birinden söz ediyoruz burada.

Şair İsmet Özel
Şair İsmet Özel

Tarihin tam da bu noktasında bir ödev olarak ona dua niyetine bu satırları yazmalıydık.

Bahar gelirken O da kalkıp gelsin istiyoruz aslında. Kafamızı duvarlara vuracak olsa da kalkıp gelsin istiyoruz. Gelip bize kızacak olsa da kalkıp gelsin istiyoruz.

Çok az faniye nasip olmuş bir mevkide bulunuyor çünkü o. Öyle söyledikleri gibi yalnızca Türkiye’nin ‘kalbi’ değil o…

Türkiye’nin hem kalbi hem de aklı. Ciddi akıl ve samimi kalp.

Ve hep söyleyeceğimizi söyleyelim;

Allah, İsmet Özel’den razı gelsin.

  • İthaf
  • İthaf da elbette ona.
  • Tez elden sağlığına kavuşsun diye bir dua olarak.
  • Gölgesi üstümüzden hiç eksik olmasın diye.