Washwishni

Rima Khcheich
Rima Khcheich

Feyruz'un peşinden gittiği söylenen Lübnanlı sanatçı, müziğinde masalsı ve Avrupai tınılar ile klasik Arap müziğini birleştirerek keyifli bir iş ortaya koyuyor.

WASHWISHNI - Rima Khcheich

Son dönemde "Arapça caz" denince akla gelen ilk isimlerden olan Rima Khcheich, 2016'da çıkardığı Washwishni albümüyle oldukça ses getirdi. Feyruz'un peşinden gittiği söylenen Lübnanlı sanatçı, müziğinde masalsı ve Avrupai tınılar ile klasik Arap müziğini birleştirerek keyifli bir iş ortaya koyuyor.

  • MAYMUN KRAL - Hedonutopia
  • Ülkemizdeki en başarılı alternatif gruplardan biri olan Hedonutopia, özellikle son iki yıldır hızlıca artan bir dinleyici kitlesine sahip. Gerek elektronik müziği gerekse dikkat çeken şarkı sözleriyle Türkçe dinlemeye alışık olmadığımız bir tür üreten grup, ismindeki gibi "ütopik" bir evren yaratarak ana akıma girmeyi başarmış.

AMAR: CHILDHOOD - Armand Amar

Armand Amar, ismi fazla bilinmese de aslında çoğumuzun Bab'Aziz filminin müziklerinden tanıdığı bir müzisyen. Çocukluğu Fas'ta geçen Fransız asıllı besteci, Human ve Yuva gibi enfes belgesellerin müziklerini yapmış ve eserlerinde çoğunlukla doğu melodilerine yer vermiştir. "Amar: Childhood" parçası ise çocukluğun en tatlı günlerinde duyulan bir kokuyu seneler sonra anımsamak gibi acı tatlı, ama geçen zamana her zaman da öykünülen nostaljik bir etki bırakıyor dinleyicisinde.