1 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler


Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

1 Aralık 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 1 Aralık 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Bakan Soylu: 'Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'e ilişkin, "Nerede olduğunu biliyoruz" dedi.
Bakan Soylu: 'Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'e ilişkin, "Nerede olduğunu biliyoruz" dedi.
Kış lastiği uygulaması bugün itibariyle başladı
Türkiye genelinde bugün itibariyle ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca 1 Ocak 2020 itibariyle güncellenecek.Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2020 tarihinde sona erecek.
Kış lastiği uygulaması bugün itibariyle başladı Türkiye genelinde bugün itibariyle ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca 1 Ocak 2020 itibariyle güncellenecek.Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2020 tarihinde sona erecek.
Kasımpaşa'da teknik direktör Kemal Özdeş ile yollar ayrıldı
Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Kemal Özdeş ile yollarını ayırdı. Kasımpaşa Özdeş yönetiminde ligde bu sezon 13 maçta üçer galibiyet ve beraberlik ile 7 mağlubiyet yaşadı.
Kasımpaşa'da teknik direktör Kemal Özdeş ile yollar ayrıldı Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Kemal Özdeş ile yollarını ayırdı. Kasımpaşa Özdeş yönetiminde ligde bu sezon 13 maçta üçer galibiyet ve beraberlik ile 7 mağlubiyet yaşadı.
Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Erdem altın madalya kazandı
Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Talha Ahmet Erdem altın madalya kazanarak, bu alanda Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.
Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Erdem altın madalya kazandı Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Talha Ahmet Erdem altın madalya kazanarak, bu alanda Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.
Camide kullanılan musalla taşı Roma dönemine ait lahit çıktı
Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki camide musalla taşı olarak kullanılan bazaltın, Roma dönemine ait lahit olduğu ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Kaçar, "Mahallemiz sınırlarında Örtülü Kalesi'ni de içerisine alan Kavaklık mevkisinde, birçok oyma ve kesme taş mevcut. Camimizde musalla taşı ihtiyacı olunca, biz de mahalle sakinleri olarak traktörle giderek bu taşı kırmadan, traktöre yükleyerek buraya getirip yerleştirdik'' dedi.
Camide kullanılan musalla taşı Roma dönemine ait lahit çıktı Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki camide musalla taşı olarak kullanılan bazaltın, Roma dönemine ait lahit olduğu ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Kaçar, "Mahallemiz sınırlarında Örtülü Kalesi'ni de içerisine alan Kavaklık mevkisinde, birçok oyma ve kesme taş mevcut. Camimizde musalla taşı ihtiyacı olunca, biz de mahalle sakinleri olarak traktörle giderek bu taşı kırmadan, traktöre yükleyerek buraya getirip yerleştirdik'' dedi.
Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin istifası kabul edildi
Irak Meclisi, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını kabul etti. ABD'nin Irak işgalinin ardından ülkenin 5'inci başbakanı olarak Ekim 2018'de göreve başlayan Abdulmehdi, 29 Kasım'da ülkenin farklı bölgelerinde 2 aydır devam eden gösteriler nedeniyle istifasını sunmak zorunda kalmıştı.
Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin istifası kabul edildi Irak Meclisi, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını kabul etti. ABD'nin Irak işgalinin ardından ülkenin 5'inci başbakanı olarak Ekim 2018'de göreve başlayan Abdulmehdi, 29 Kasım'da ülkenin farklı bölgelerinde 2 aydır devam eden gösteriler nedeniyle istifasını sunmak zorunda kalmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >