1 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

1 Eylül 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 1 Eylül 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Av yasağı kalktı: Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
15 Nisan'da denizlerde başlayan av yasağı bugün itibariyle sona erdi. Sezonun ilk avı için denize açılan balıkçılar, dua ve havai fişekler eşliğinde uğurlandı.
Av yasağı kalktı: Balıkçılar 'vira bismillah' dedi 15 Nisan'da denizlerde başlayan av yasağı bugün itibariyle sona erdi. Sezonun ilk avı için denize açılan balıkçılar, dua ve havai fişekler eşliğinde uğurlandı.
Meghan Markle saray yaşamına dayanamadı: Hollywood'a geri dönüyor
Meghan Markle, Prens Harry ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakarak Amerika'dan ayrıldı.  İngiltere'ye yerleşerek saraydaki özel davet ve etkinliklere katılan Meghan, geçtiğimiz ay bir dergide editörlük yapmaya başladı. Ancak, kraliyet ailesini yakından takip eden İngiliz dedikodu yazarı Rob Shuter, editörlüğün yeterli olmadığını ve kurallardan sıkılan Markle'ın setlere geri dönmek istediğini iddia etti.
Meghan Markle saray yaşamına dayanamadı: Hollywood'a geri dönüyor Meghan Markle, Prens Harry ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakarak Amerika'dan ayrıldı. İngiltere'ye yerleşerek saraydaki özel davet ve etkinliklere katılan Meghan, geçtiğimiz ay bir dergide editörlük yapmaya başladı. Ancak, kraliyet ailesini yakından takip eden İngiliz dedikodu yazarı Rob Shuter, editörlüğün yeterli olmadığını ve kurallardan sıkılan Markle'ın setlere geri dönmek istediğini iddia etti.
Irak'ın kuzeyinde 9 PKK'lı terörist öldürüldü
Irak'ın kuzeyindeki Metina, Avaşin-Basyan ve Gara'ya yönelik Pençe Harekatı'yla koordineli hava harekatında 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Irak'ın kuzeyinde 9 PKK'lı terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyindeki Metina, Avaşin-Basyan ve Gara'ya yönelik Pençe Harekatı'yla koordineli hava harekatında 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Cemil Meriç'in Osmanlıca eserleri 'Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine' bağışlandı
Yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç'in kütüphanesinde bulunan 300 Osmanlıca eser, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine bağışlandı. Babasının kütüphaneye bağışlanan kitaplarıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ümit Meriç, ''Türk ve İslam medeniyetiyle ilgili dünyada ne kadar kitap varsa bunun merkezinin, beyninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kütüphane olması gerektiği kanaatindeyim'' dedi. Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesinde 5 milyona yakın kitap yer alacak.
Cemil Meriç'in Osmanlıca eserleri 'Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine' bağışlandı Yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç'in kütüphanesinde bulunan 300 Osmanlıca eser, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine bağışlandı. Babasının kütüphaneye bağışlanan kitaplarıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ümit Meriç, ''Türk ve İslam medeniyetiyle ilgili dünyada ne kadar kitap varsa bunun merkezinin, beyninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kütüphane olması gerektiği kanaatindeyim'' dedi. Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesinde 5 milyona yakın kitap yer alacak.
Esed'in İdlib'deki saldırıları sürüyor
 Beşşar Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde tek taraflı ilan ettiği ateşkesi bozarak, sivil yerleşimleri karadan hedef aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, dün öğleden sonra rejimin askeri birliklerinin tek taraflı olarak İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkes ilan ettiğini, ateşkesin bugün 06.00 itibarıyla geçerli olacağını duyurmuştu.
Esed'in İdlib'deki saldırıları sürüyor Beşşar Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde tek taraflı ilan ettiği ateşkesi bozarak, sivil yerleşimleri karadan hedef aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, dün öğleden sonra rejimin askeri birliklerinin tek taraflı olarak İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkes ilan ettiğini, ateşkesin bugün 06.00 itibarıyla geçerli olacağını duyurmuştu.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde ilk eğitim tamamlandı
Türkiye'nin 12 ilinde hayata geçen Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde ilk eğitimler tamamlandı. Deneyap Atölyeleri, teknoloji alanında yetenekli olan gençleri bir araya getiriyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''50 bin teknoloji yıldızımızı yetiştirecek Deneyap Teknoloji atölyelerimizin ilk eğitim programı olan tasarım ve üretim, 12 ilde başarıyla tamamlandı'' dedi.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde ilk eğitim tamamlandı Türkiye'nin 12 ilinde hayata geçen Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde ilk eğitimler tamamlandı. Deneyap Atölyeleri, teknoloji alanında yetenekli olan gençleri bir araya getiriyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''50 bin teknoloji yıldızımızı yetiştirecek Deneyap Teknoloji atölyelerimizin ilk eğitim programı olan tasarım ve üretim, 12 ilde başarıyla tamamlandı'' dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >